Espresso – Din lokala tidning
dsc8044

Söker du nytt jobb? EnRival hjälper dig att vässa dina verktyg

ANNONS. Den som är inskriven hos Arbetsförmedlingen kan få stöd på vägen till ett nytt jobb genom programmet Rusta & Matcha.  EnRival har hjälpt arbetssökande till en ny karriär sedan 2005, och erbjuder bland annat sina tjänster i Knislinge.
– Vi hjälper till med verktygen som behövs för att få bästa förutsättningar för att hitta ett nytt jobb, säger Lennart Björkquist, handledare på Knislingekontoret.  

Jobbansökan är som ett handslag

Att hitta ett nytt jobb handlar inte bara om vad du har för erfarenheter. Minst lika viktigt är hur du presenterar dig själv och får en framtida arbetsgivare att fastna för just din ansökan.
– Ett av våra stora huvudfokus är att hjälpa våra deltagare att få sina ansökningshandlingar på plats. Jag brukar säga att en jobbansökan är som ett handslag, men på avstånd.  Du har en chans på dig att göra ett intryck som består hos arbetsgivaren, säger Lennart Björkquist.

Viktigt hur du skriver din ansökan

Till EnRival kommer deltagare med stor bredd. Både de som helt saknar arbetslivserfarenheter och de som har ett långt arbetsliv bakom sig.
– Oavsett bakgrund finns det ofta saker att jobba med när det gäller att skriva en bra ansökan. Allt från ett korrekt språk till fokus och layout i ansökan.

dsc8190
Viktigt hur du skriver och formulerar ditt CV och ditt personliga brev

Lagom med text

Ett misstag som många gör är att skriva för långa ansökningar, menar Lennart Björkquist.
– En ansökan ska gärna vara personlig, men behöver inte berätta allt om dig. Både när det gäller CV och personligt brev så gäller det att att ha med rätt saker. Ett tvåsidigt A4 kan vara lagom, med brev och CV på vardera sidan och en luftig layout. Saknar man jobberfarenhet så gäller det att hitta andra sidor att lyfta fram. Kanske har man varit tränare i en idéell förening eller haft stort ansvar i en annan roll. De allra flesta kan hitta någonting i sin bakgrund som kan användas som bra argument i en ansökan.

Varför ska man välja EnRival?


– Vi sätter deltagaren i fokus och vårt främsta mål är att få människor i arbete eller utbildning. Vi har goda kontakter med både arbetsgivare och utbildare lokalt. Vi vill hjälpa våra deltagare att göra val som är långsiktiga.

dsc7988
Enrival hjälper dig hitta nytt lokalt jobb

3 tips – förbättra ditt CV

1. Rätt fokus
Ditt CV ska fånga en arbetsgivares intresse. Lagom längd och rätt fokus är viktigt. Ett för långt CV eller personligt brev tar fokus från de saker du verkligen vill förmedla. Lyft fram det som är viktigt för jobbet du söker. Se till att språket är korrekt och att presentationen av dina erfarenheter har ett enhetligt upplägg.

2. Välj struktur
Välj en struktur som bäst visar dina styrkor. För nybörjare kan ett krono-logiskt CV vara mest lämpligt. Men överväg också ett färdighetsbaserat CV där du grupperar dina erfarenheter efter kompetens snarare än tidslinje.

3. Dina goda sidor
Om du saknar arbetslivserfarenhet har du fortfarande mikrokompetenser som kan vara viktiga. Det kan vara allt från kommunikationsförmåga till projektledare i hemmet. Fundera över situationer där du har använt dessa kompetenser och beskriv dem konkret. All erfarenhet som visar på engagemang och drivkraft är värdefull.

VARFÖR VÄLJA ENRIVAL?

Att vara arbetssökande kan vara utmanande. EnRival hjälper aktivt sina deltagare med att hitta individuella lösningar till arbete eller utbildning. Detta genom att stötta dig att söka relevanta jobb, skriva ansökningshandlingar, eller hjälpa dig att komma underfund med vad du vill arbeta med framöver. Utifrån dina behov, förutsättningar och önskemål ser EnRival till att tillsammans med dig ta nästa steg i rätt riktning.

VÄLKOMMEN TILL ENRIVAL I KNISLINGE

På EnRival i Knislinge finns goda kontakter med både företag och utbildare lokalt. EnRivalhar även kontor i Osby och Hässleholm, samt på 130 andra orter i Sverige. I Knislinge hittar du kontoret på Brogatan 35. 
Du kan kontakta Lennart Björkquist direkt på 072 145 43 60 eller skicka e-post till lennart.bjorkquist@enrival.se.

skarmavbild 2023 10 17 kl. 14.47.57

läs mer på: www.enrival.se

Vad är Rusta och Matcha?

Programmet riktar sig till dig som arbetssökande, som har varit arbetslös under en längre tid eller som nyligen har skrivit in dig hos Arbetsförmedlingen och som vill komma ut eller tillbaka i arbetslivet.Som arbetssökande väljer du själv din Rusta och Matcha-leverantör. För att komma till EnRival i Knislinge uppger du KA-nummer: 10072187 till Arbetsförmedlingen.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x