Espresso – Din lokala tidning
fabrik

SOMMAR PÅ Fabrik MAT DRYCK & KÄRLEK

Matupplevelser och härlig atmosfär – kanske något av en storstadsupplevelse på en mindre ort. Fabrik i Osby står inför sin andra sommar, med större uteservering, säsongens drinkar och en öppen famn!

Mat, dryck och kärlek – vad mer behövs för en lyckad utekväll? Martin Lorentzons dröm om ett ställe som kunde samla besökare från både nära och långt borta för att erbjuda en avkopplande upplevelse med smakupplevelser i fokus.

– Jag känner verkligen att jag har hittat hem, säger Martin Lorentzon, som tidigare jobbat inom reklambranschen.

– Vi vill att Fabrik ska kännas som ett andra vardagsrum. Ofta kan ett restaurangbesök handla enbart om matupplevelsen, och det kan för mig kännas exkluderande. Syftet med att starta Fabrik var att skapa något som fyller den plats som krogen ofta hade i gamla tider.

En plats dit man går för social samhörighet. Hos oss är mötet mellan människor det centrala, men givetvis har vi stort fokus även på de smakupplevelser vi erbjuder, säger Martin.

TYDLIGA SMAKER

Menyn på Fabrik består av mindre rätter som kan beställas var för sig, eller kombineras till en hel måltid.

– Vi strävar efter att lyfta fram den enskilda råvarans smaker när vi komponerar rätterna. Vi jobbar så långt vi kan med lokala råvaror, och ser till att det vi serverar har producerats med schyssta villkor, säger Daniel Friberg, kökschef.

– Ambitionen är att erbjuda en välkomponerad smakupplevelse till priser som tilltalar en bred målgrupp, säger Martin.

fabrik 2

– Vi får ofta höra från besökare från större städer att de skulle ha fått betala det dubbla för en liknande måltid om de hade besökt en restaurang i stan.

SOMRIGA DRINKAR

Inför sommaren uppdateras barsortimentet med ljusa ölsorter och en fräsch drinklista.

– Vår och höst satsar vi mycket på olika evenemang, sommartid har vi fullt fokus på att ge våra gäster det bästa mottagandet. Det blir vår andra sommar nu – en skillnad från förra sommaren är att vi utökar vår uteservering något. Vi har tagit fram ett antal somriga drinkar med smaker av allt från säsongens bär till melon, här lägger vi även stort fokus på våra alkoholfria alternativ, säger Martin.

ALLA SKA TRIVAS

För att säkra sin plats bland borden är det en god idé att boka i förväg.

– Visst kan man komma spontant, men vi är ett litet ställe med plats för 45 personer innan det blir fullsatt. För oss är det viktigt att hinna ta oss tid med alla gästerna och att vi själva ska känna att vi har kul på jobbet. Vi är en tajt personalstyrka som jobbar för att erbjuda den bästa upplevelsen, och samtidigt skapa en tillvaro för oss själva som funkar med livet runtomkring. När vi själva tycker att det är kul att gå till Fabrik så är jag övertygad om att våra gäster får den bästa upplevelsen, säger Martin.

TEXT&FOTO ERIK@ESPRESSOMEDIA.SE

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x