Espresso – Din lokala tidning

Sommaraktiviteter höll igång Broby PRO

Broby PRO har haft sommaruppehåll med trivselträffarna men har ändå varit igång på annat sätt under sommaren med olika andra aktiviteter.

Den 30 maj var det dags för gökotta i Broby hembygdspark med ett 20-tal deltagare. Vi gick en sedvanlig tipsrunda som var framtagen av Ingrid Persson. Vinnare blev Monica Oredsson, en av sex som hade samma antal rätt och hon vann på utslagsgåtan. Ingen gök (fågeln alltså) dök upp men det var en skön, något kylslagen morgon, med sol och trevligt sällskap.
Broby hade sin traditionella marknad den 1 juni. Detta året hade Pro liksom tidigare marknader lotteri men denna gången hade man satsat på ett brödlotteri. Det var hembakat bröd som gällde. Några medlemmar hade bakat och skänkt brödet till vinster. Lotteriet gav ett välkommet tillskott till pro-kassan.

Annons
banner cx 60

Midsommar
På midsommarafton var det dags för midsommarstången att kläs och smyckas med blommor. Det gjordes, som brukligt av pro:are, på Lindgården. Nytt för i år var att Jörgen Eriksson ställde upp med sitt dragspel och spelade och sjöng till arbetet med smyckningen. Det var nytt för de boende och det blev mycket uppskattat.

Grillfest i Njura
Den 10 juli hade Pro en grillfest i Njura ekbacke. Denna lummiga lilla oas inbäddad i en härlig grönska tillsammans med den goda grillade karrén med tillbehör, gjorde att det på många sätt blev en varm och solig eftermiddag. Dagen kryddades även med en regnskur men det hade inte så stor betydelse eftersom alla deltagarna satt under tak och den goda stämningen gjorde sitt till. Ingrid och Bengt Persson tillsammans med Monica och Lars Oredsson stod för välkomstdrink och dukning. Vår kassör och grillmästare, Jan Nilsson stod inte bara för grillningen utan gjorde alla inköp och fixade sallad och tillbehör. Lars-Åke, den glade lottförsäljaren, gjorde som vanligt sitt för ekonomin.

Start för trivselträffar
Trivselträffarna är igång igen den 14 augusti och då ses vi i hembygdsparken där Kjell-Åke Nilsson berättar om sin tid som barnpatient på Broby sanatorium.

Annons
banner cx 60

Slutligen: Ett stort TACK till alla er som på olika sätt engagerar er och gör så att alla vi andra också kan njuta av våra möten.

Text och foto: Birgitta Andersson

Relaterade inlägg

Espressos lokala gratistidningar

admin

Miljömedveten motion med HHF

Johnny Billinger

Felix i Iran

Ingela Lindström

Laserdome samlar poäng på Galleria Boulevard

Johnny Billinger

Jenny Syrén fann sitt stora intresse i livet

Ingela Lindström

Från hushållstjänster till ledsagning och omsorg

Ingela Lindström

Sparbanken Göinge – Lokala kontor och nöjda kunder

Ingela Lindström

Veterinär Per Josefsson – djurens advokat

Ingela Lindström

Don´t get bitter- get better

Johnny Billinger

Good Morning UF – underlättar för morgontrötta

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy