Espresso – Din lokala tidning

Sommaraktiviteter på Sliperiet i Gylsboda

Den omfattande renoveringen har gett Sliperiet Gylsboda ett ordentligt lyft. Föreningen fortsätter arbetet med att bygga upp verkstäderna, nu när stora hallen har blivit ljus och inbjudande.
– Vi är så glada över de fina utställarna som avlöser varandra och vi har öppet när som helst när någon vill in och titta, berättar Pia Lindberg.
Den 3 augusti är det Gylsboda Festival. Det blir liveframträdanden både i skogskaféet vid Transformatorn och vid Sliperiet. Eva Jumatate, känd bl.a. från tv4:as program Talang ger en konsert. I skogskafét blir det Irländskt med Declan O´Connell. Många konstnärer och konsthantverkare ställer ut både i Transformatorn, i Sliperiet och ute i den unika miljön.
– Naturen inbjuder till en promenad där man även kan se på alla de skulpturer som nu pryder området. Utemiljön håller också på att få ett lyft med en ”japans trädgård” och en utomhusdisk där det kan arrangeras trevliga grillkvällar. I planen finns också en boulebana, men den är endast på planeringsstadiet än, berättar Pia.

Kurs i runristning
Gylsbodaföreningen har också ett antal kurstillfällen i olika tekniker på planeringsstadiet.
– Närmast ligger runristningskurserna som kommer att pågå under hela Nässelfrossan, veckan efter midsommar. Då har vi också öppet i utställningen med gästkonstnär på plats, utöver den aktuella utställningen, säger Pia.

Konst och antikviteter
Den 10 augusti arrangeras en konst- och antikvitetsauktion tillsammans med LGIF. Utropare är Pike Skolhäll.
– Då kommer ni bl.a. att få chansen att ropa hem en äkta Raimo Veranen, konstaterar Pia som avslutar med orden;
– Välkomna till Gylsboda, där Nässlorna blomma.

Fotnot: Vill du besöka Sliperiet Gylsboda så är det säkrast är att ringa innan.
Se hemsidan www.sliperietgylsboda.se

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy