Espresso – Din lokala tidning
fest i hässleholm

Sommaren i city

ALLSÅNG, UTOMHUSBIO OCH STADSFEST

ANNONS. Konceptet Sommar Hässleholm växer för varje år, och i sommar är Stadsfesten, som legat i träda sedan pandemin, tillbaka.

Från början av juli till mitten av augusti fylls stadskärnan med aktiviteter – från livekonserter och utomhusbio på torget till allsång i den vackra hembygdsparken.

film i city

– Det är kul att se att Hässleholm växer som sommarstad! Nyligen hörde SJ av sig och ville ha med Sommar Hässleholm i sitt instagramflöde. Det är lätt att ta tåget hit, kliva av på stationen och glida in på en härlig utomhusbio i sommarkvällen på torget alldeles intill, säger Johan Jönsson, platsutvecklare i Hässleholm.

Bland årets artister finns familjevänliga dragplåster som Pidde P och Samir & Viktor, men även tunga namn på artister med lokal koppling. Pernilla Andersson, som gästar en av allsångskvällarna, växte upp i Hässleholm. Grönwalls representerar dansbandsscenen även de som ett band med rötterna i Hässleholm.

artister i hassleholm

– Dansband har varit efterfrågat, och vi har försökt att få till en spelning med Grönwalls länge i år klaffade det, konstaterar Johan.

FÖRSTÄRKT RESTAURANGSTRÅK

På stadsfesten den 9-10 augusti fylls stan även upp av tivoli, matvagnar, dansuppvisningar och krögartält.

– Det känns riktigt kul att ha Zuperbowl och Farozon, två restauranger som annars ligger en bit från torget, som samarbetar i ett tält. Med Statt, Bishops Arms och Harrys som ligger runtomkring får vi till ett riktigt restaurangstråk, säger Johan.

– Med den stora scenen på plats vill vi även skapa utrymme för några av våra lokala musiker Tilda & Noah och bandet 2Friends, som i år även spelar på Torsjö Live, kommer att bjuda på fantastiska konserter.

NÅGOT FÖR ALLA

Programpunkten Leva Livet blir ett pärlband av klassiska låtar för den lite äldre publiken och genom barnboksförfattaren Felicia Witte från Hässleholm och hennes omtyckta Apan Andy blir det kul på torget för barnen.

– Hesslecity jobbar för en levande stadskärna, och det känns kul att kunna erbjuda ett brett program, både för alla som besöker Hässleholm och för de som bor här och vill hitta på något kul, oavsett vad man har för ekonomiska förutsättningar, säger Johan. Att sätta Hässleholm på kartan som en sommarstad har också varit en drivkraft för Johan Jönsson.

evenemang

– Hässleholm är absolut en sommarstad, men kanske på ett lite annorlunda vis. Även om vi inte ligger vi havet så finns det mycket att upptäcka förra året lyckades vi boka in både Lotta Engberg och Hasse Andersson på våra allsångskvällar i hembygdsparken med tusentals personer samlade i gröngräset var verkligen sommarstämningen på topp!

TEXT: ERIK@ESPRESSOMEDIA.SE

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x