Espresso – Din lokala tidning
diggiloo

SOMMARENS STÖRSTA TURNÉ DIGGILOO KOMMER TILL OSBY

Diggiloos sommarturné kommer under sommaren 2024 bland annat att göra ett stopp i Osby kommun. Att det blev just Osby är ingen slump, bakom beslutet ligger hårt arbete av bland annat Osby kommuns näringslivsutvecklare Jimmy Ekborg.

– Det tog några år av övertalning men nu har de äntligen valt att komma till oss, det känns fantastiskt, säger Jimmy.

Osby är en av tre skånska kommuner som Diggiloo kommer besöka under sin sommarturné 2024, totalt blir det 24 stopp.

Men hur kommer det sig att de valde just Osby kommun?

– Jag har försökt få hit Diggiloo i flera år. Första gången jag besökte arrangörerna var 2019 men den gången lyckades vi inte. Även detta året kontaktade jag dem för att försöka visa varför de ska komma hit, berättar Jimmy.

Denna gång fick arrangörerna upp ögonen för Osby och kom till kommunen för ett besök. Där fick vi möjlighet att presentera oss, visa vår kommun och berätta mer om vad vi kan erbjuda och vad vi vill.

– Vi visade att väljer de Osby kommun kommer vi att leverera. Ett tag efter besöket hörde arrangörerna av sig med det positiva beskedet att de bestämt sig att inkludera Osby i sommarturnén, säger Jimmy.

Nu har planeringen inför evenemanget startat, det kommer vara flera aktiviteter runt om i kommunen inför showen.

– Nu börjar arbetet med att bevisa att Osby har mycket att komma med. Vi har många idéer och kommer samarbeta i samtliga av kommunens förvaltningar, med näringslivet och föreningar. Tillsammans kommer vi skapa något riktigt bra, säger Jimmy.

Vad innebär det för kommunen att Diggiloo väljer att komma hit?

jimmy ekborg osby

– Väldigt mycket! Vi betalar ju inte dem någonting för att de ska komma hit utan de har valt oss. Det enda vi kommer använda kommunens resurser till rent kostnadsmässigt är kostnad av arbetstid för anställda som arbetar med evenemanget, marknadsföring och eventuella andra behov som till exempel dekorationer eller skyltning. Vi hoppas och tror på att ett sånt här stort evenmang kommer generera bra med intäkter till vårt näringsliv och våra föreningar, avslutar Jimmy.

Biljettförsäljningen till evenemanget är öppen. Mer information och biljetter går att hitta på Diggiloos hemsida.

OSBY

13 JULI 2024 IDROTTSPLATSEN

INSLÄPP 16:00 I SHOWSTART 18:00

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x