Espresso – Din lokala tidning

Sommarhäng på stranden ännu en gång

Älmhults Bibliotek satsar även i år på att nå sommarlediga läsare. De har helt enkelt valt att flytta ut biblioteket till Bökhults badplats. Det blev en stor succé förra året, därav valet att upprepa i år igen. Och det är verkligen något som barnen har saknat, det märks tydligt då vi besöker badplatsen.

Vid vacker väder
Måndagar till fredagar kl. 13-16 finns biblioteket på plats vid Sjöstugans Camping på Bökhults badplats fram till den 9 augusti.
– Om inte vädret är dåligt. Då flyttar vi in på biblioteket. Det går att följa oss på FB och Instagram och där uppdaterar vi varje dag kl. 11:00 om vi kommer till stranden eller blir inne, säger Filip som är sommarvikarie.

Böcker och spel
Då biblioteket tar sig till stranden så är det med hjälp av ”bokcykeln” som rustas med böcker och spel av olika slag. Du lånar böcker och spel för stunden men om du skulle vilja låna böcker som vanligt så går även det bra. Nytt för i år är att det även finns powerbank att låna till dem som behöver strömpåfyllning till sina telefoner, datorer och plattor.
– Ja, och har du bara med dig ditt lånekort så gäller samma villkor som på biblioteket, eller om föräldrarna har legitimation med sig så går det också bra att låna på det, säger Kristin som arbetar på Älmhults Bibliotek i vanliga fall.

Sommarhäng på allvar
Kristin tycker det känns helt underbart att få jobba i den soliga och vackra miljön.
– Och framförallt att få umgås med alla nyfikna barn som verkligen har tagit det här med sommarhäng på fullaste allvar, säger hon och tittar på en flicka som sitter på en grön strandmadrass och är helt uppslukad av en bok.

Text och foto: anita@espressomedia.se

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy