Espresso – Din lokala tidning
Image default

Soppa på Gula Kantareller och Sherry

Soppa på Gula Kantareller och Sherry

Johnny Billinger Soppa på Gula Kantareller och Sherry Soppa på Gula Kantareller och Sherry Skriv ut
Portioner: 4-6
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

1 l kantareller

50 g rotselleri, tärnad

2 schalottenlökar, hackade

1 klyfta vitlök, hackad

1 krm timjan

3 msk torr sherry

7 dl kycklingbuljong (eller grönsaksbuljong)

3 dl mjölk

2 dl grädde

salt

peppar

smör, att steka i

SÅ HÄR GÖR DU

Stek kantareller, rotselleri, lök, vitlök och timjan i smör.

Slå på sherry, buljong, mjölk och grädde och låt soppan koka ihop på svag värme i ca 20 minuter.

Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.

Servera din kantarellsoppa med lite crème fraiche, nystekta små kantareller och färsk timjan.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x