Espresso – Din lokala tidning
skärmavbild 2022 11 04 kl. 10.08.44

Sparbanken Göinge utvecklar sin närvaro i Röke

Under hösten kommer Sparbanken Göinges bankhus i Röke att genomgå en totalrenovering. Ett behov då fastigheten är gammal men också för att den lokala bankverksamheten växer.
skärmavbild 2022 11 04 kl. 10.01.59
Kontorschef Slavica Berg och Mikael Bosson, VD Sparbanken Göinge

I Röke bor 200 personer. Byn har en församlingssal, en skola och en bank.
– Många undrar hur det är möjligt att driva en bank med de förutsättningarna, säger Mikael Bosson, VD för Sparbanken Göinge. Andra undrar när vi tänkt lägga ner banken. Relevanta frågor utifrån vad många upplever idag med konsolideringar, nerläggning eller flytt. Svaret är dock att det går utmärkt. En bank i Röke är en strategisk och lönsam affär, helt utifrån vår affärsidé att vara närvarande.

Hela huset renoveras.
röketeam
Byggföretaget Clausen & Lovén håller i renoveringen

Det är en anrik och fantastisk fastighet som med åren fått ett uppdämt behov av renovering.

– Vi har dessutom blivit mer personal på kontoret i Röke, vilket ökat på behovet, menar kontorschefen Slavica Berg. En företagsrådgivare finns numera på plats vilket gynnar bygdens företag.

Hela insidan blir ny och fräsch. Både för personal och kunder. Banken kommer även att göra vissa renoveringar på utsidan. Ett arbete som kommer att pågå under hela hösten.

­– Vi har en förhoppning om att kunna få allt klart till jul, fortsätter Slavica. Vi hinner dock inte med någon invigning i år, men vi ser fram emot att kunna visa upp våra nya lokaler i början på kommande år.

Rökes tur

Motsvarande renoveringar har tidigare gjorts i Glimåkra, Farstorp och Vinslöv.

– Ja så det var hög tid för Röke, berättar Mikael. En riktigt kul satsning. Fler projekt är dessutom under planering, men det får vi återkomma till. Banken är under utveckling och vi märker att vi måste skapa större lokala utrymmen för både en växande personalstyrka, men också för att allt fler kunder söker sig till oss.

Just nu är det fullt fokus på att få färdigt bankhuset i Röke.

Bygger oss fast i bygden

Sparbanken Göinge menar allvar med att vara lokalt närvarande.
– Många sköter idag sin ekonomi själva och tar hjälp av bankens digitala tjänster. Så är det givetvis för oss också, menar Mikael. Vi har motsvarande erbjudanden som alla andra banker. Men vi vet av erfarenhet att man inte kan generalisera och tro att den andra halvan automatiskt vill anpassa sig till en mer avlägsen relation till banken. Sparbanken Göinges utveckling ligger i att finnas och verka nära våra kunder, vi menar allvar med att vara en bank som är närvarande. Men vårt digitala erbjudande är lika viktigt då flera utflyttade Göingar valt att stanna kvar hos oss även om de bosatt sig någon annanstans i världen.

Det är väldigt viktigt att kunderna själva kan välja på vilket sätt de vill träffa oss, ex via appen, telefon, teamsmöte, internetbanken eller att komma in i banken.

Samhällsengagemang är viktigt för Sparbanken Göinge och kanske är det därför de fortfarande idag är en stark bank i området. Banken har länge sponsrat lokala föreningar och via Sparbanksstiftelsen stöttat olika projekt i bygden, överskottet återinvesteras i bygdens företagande, kultur och idrott.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x