Espresso – Din lokala tidning
Image default

Sparris med Spickeskinka

sparris,spickaskinka

Sparris med Spickeskinka

Johnny Billinger Sparris med Spickeskinka Sparris med Spickeskinka Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

20 sparrisar (gärna vita)

20 tunna skivor spickeskinka

1 tsk strösocker

1 msk smör

SÅ HÄR GÖR DU

Skala och ansa sparrisen vid basen. Är den perfekt behöver Du inte gå till överdrift. Lägg i kallt vatten med pressad citron.

Arrangera spickeskinkan på ett uppläggningsfat.

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten med en tesked strösocker i en hög kastrull som rymmer en bunt stående sparris (pastakastrull funkar) Sjud sparrisen stående ca 5 min. Den ska fortfarande vara spänstig men böja sig lätt i ett ”pincettgrepp”.

Lägg den färdiga sparrisen på fatet med skinkan och slå smält smör över.

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga gärna bild som vi kan visa.

ÖVRIGT

Vintips: Nr 2775 Dom Gobelsburg Gruner Veltiner, Österrike Ett fyndprisat vin, i ny årgång som passar sparris. Vitt, frisk och fruktigt. Pris 89:- ! Den skånska sparrissäsongen varar i regel mellan Valborg och midsommar. Efter det måste plantorna vila. Förr i tiden var spickeskinkan från julens grisslakt. Den hade saltats och hängt på ”spegning” alltsedan dess och fick inte tullas på förrän göken galt – det vill säga i maj. På så vis kan man säga att den här rätten är totalt säsongsbetonad!

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x