Espresso – Din lokala tidning
tydingesjon

Stafettberättare om livet som Göinge – Jonathan Bengtsson

Jonathan heter jag och är 23 år gammal. Jonathan Bengtsson, odlingsbiten göing som är född, uppvuxen och bosatt i Tydinge! Jag bor och är uppväxt i natursköna Tydinge. Många känner säkert igen mig från den lokala blomsterbutiken Fröken Flora i Broby där jag jobbar.

jonathan bengtsson

Skulle jag kalla mig en göing?

Ja, absolut skulle jag det.

Vem är göing enligt mig?

En riktig göing för mig är en person som värnar om det lokala och älskar den fantastiska natur vi har runt oss. Naturen är fantastisk likaså alla fina små lokala företag vi har.

Om platsen där jag bor

tydingegarden

Jag bor som sagt i naturnära Tydinge. Det som är unikt med Tydinge är naturen och så har vi ju Tydingesjön. Tydingesjön är en riktig liten pärla i kommunen. Här kan man ta en simtur sommar som vinter. Vår familj har funnits på samma gård i Tydinge i nästan 200 år. Så jag blir sjätte generationen här!

Min passion för odling

Många brukar undra vart mitt intresse för odling och blommor kommer ifrån. Jag brukar säga att det har jag fått från min Farfar och Farmor. Erik och Birgit Bengtsson som båda tyckte om att odla. Här på gården i Tydinge odlas det blommor och ätbart. Tomater är något som jag gillar att odla extra mycket av. I år odlas det över 70 olika sorters tomater! Att kunna gå ut i växthusen och plocka solvarma tomater är det bästa som finns.

Jag lämnar över stafettpinnen till Lena Andersson, mer känd som Glada Tanten, som alltid fixar goda kakor och god mat!

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x