Espresso – Din lokala tidning
skärmavbild 2023 07 22 kl. 16.12.10

Stanna en extra dag i Östra Göinge

Skog och vatten i en oemotståndlig harmoni. Östra Göinge i nordöstra Skåne välkomnar alla som söker äventyr och upplevelser.

Immeln är Skånes tredje största sjö och omringad av urskog. Sjöns utformning gör den speciellt attraktiv för båt och kanotliv. Hela området i nordöstra delen av Skåne, ingår i Skånes gröna hjärta.

Men Östra Göinge är så mycket mer än naturupplevelser. Hit vallfärdarar även besökare som vill Besöka slottet Wanås med sina uppmärksammade konstutställningar. Ofta utplacerade i omgivningen.

NATUREN LOCKAR

Intresset för att besöka Östra Göinge (Skånes gröna hjärta) har ökat med åren.

– Till stor del beror det vår placering i de nordostskånska urskogarna, menar Anna Bertram, tillväxtchef för Östra Göinge kommun. Intresset för att kombinera upplevelsen med aktiviteter skapar livslånga minnen. Det märks tydligt om man frågar besöksnäringen. Vi vet att Breanäs hotell ser en tydlig ökning på naturturism, precis som Camp Immeln. Kulturen har också ett rejält uppsving hos både Wanås konst och Time to Rock, som är en av landet största musikfestivaler.

SKOG OCH VATTEN

Skånes Gröna hjärta är ett projekt i syfte att synliggöra Östra Göinge och dess placering i Skåne. Framgången med platsvarumärket har heller inte låtit vänta på sig. Normalt är det Skånes stränder och slätter som får stor uppmärksamhet. Men allt fler söker en kombination där skog och vatten ligger som grund.

Vi frågade representanter från Breanäs Hotell, Immeln kanotcenter och Wanås konst, varför man bör stanna en extra dag och vad man i så fall kunde göra

”EN LUKSUS OPLEVELSE”

wanas

Efter man har tilbragt en dag i skulpturparken og oplevede det helt specielle møde mellem international samtidskunst og skogen, vil jeg anbefale man enten overnatter på Wanås restaurant Hotel, om man vil give sig selv en luksus oplevelse. Både hvad gælder interiør og mat, eller at man tager på Brobygæstgiveri eller måske sover under åben himmel i et shelter i den vakre natur i kommunen. Dagen efter vil jeg anbefale at teste den nye cykelsti mellan Knislinge – Hjärsås!

Milena Høgsberg, Wanås konst

”BAD OCH ÄVENTYR”

camp immeln

Börja dagen vid den vackra sjön Immeln och upptäck den magiska naturen från en kanot. Efter bad och äventyr återvänder ni till Immeln by där ni kan äta svalkande glass på Glassbåten innan det är dags att checka in i ert glampingtält och avnjuta god mat och live musik på Camp Immeln. En liten vandring i bokskogen nästa morgon fulländar ett dygn vid Skånes tredje största sjö.

Jon och Linda Marin från Camp Immeln

”STRAND OCH SKOG I VÅRT HJÄRTA”

breanas

Stanna en extra dag och upptäck Sveriges sydligaste vildmark. En annorlunda del av Skåne med både skog och vatten. Upplev naturen i en kanot, på en SUP, cykel eller varför inte vandra på otaliga leder i närheten av hotellet? När ni väl kommer till Breanäs hotell så bjuder vi på en härlig atmosfär vid Immelns strand.

Lasse och Ina från Breanäs Hotell

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x