Espresso – Din lokala tidning
Image default

Stekt Koljafilé med Kaviarstuvad Purjolök

Stekt Koljafilé med Kaviarstuvad Purjolök

Johnny Billinger Stekt Koljafilé med Kaviarstuvad Purjolök Stekt Koljafilé med Kaviarstuvad Purjolök Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

4 bitar koljafilé a 150-170 g (eller annan torskfisk)

0,5-1 dl vetemjöl

smör till stekning och salt

Kaviarstuvad purjolök:

1 medelstor purjolök

1 liten rödlök

6-8 kokta skalade potatisar

2 dl grädde

1 dl crème fraiche

2 msk orökt kaviar

1 msk smör

salt och peppar

SÅ HÄR GÖR DU

Dela purjolöken på längden, skär bort det yttersta gröna och skölj noga.

Skala rödlöken. Strimla lök och purjolök och skiva potatisen.

Hetta upp en panna med 1 msk smör, fräs löken utan tt den tar färg. Slå på grädden och låt det koka ihop. Tillsätt crème fraiche, kaviar och skivad potatis, smaka av med salt och peppar.

Hetta upp en stekpanna till fisken och lägg i en klick smör.

Ta bort skinnet från fisken och strö över lite salt.

Vänd filéerna i mjöl.

Stek koljan på medelhög värme tills bitarna är gyllenbruna.

Lägg kaviarstuvningen på ett fat och placera fiskarna ovanpå.

ÖVRIGT

Detta är en härlig vardagsrätt. Koljan men även kummeln betraktades länge som billig skräpfisk, men är nu etablerade som de goda och välsmakande fiskar de är. Bo Martinsson.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x