Espresso – Din lokala tidning
Image default

Stekt Lever med Brynt Lök

lever,brynt lök

Stekt lever med brynt lök

Johnny Billinger Stekt Lever med Brynt Lök Stekt Lever med Brynt Lök Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

8 hg lever

3 stora gula lökar

Grovmalen svartpeppar

Salt

Smör

Potatis

5 dl vispgrädde

SÅ HÄR GÖR DU

Börja med att skiva löken och bryna den, har i receptet 3 stora gula lökar, men man kan ju om man vill ta mer lök, får inte bli för lite. Ställ undan löken och låt ligga kvar i stekpannan.

Skär levern i skivor, ej för tunna.

Värm stekpannan med smör och lägg i levern krydda med peppar och salt och några nypor socker, blir en härlig yta och smak. Levern kan safta ut en del blod som stelnar till i pannan, detta kan ni ta bort. När ni stekt klart, skall vara ljusrosa inuti, ta bort levern från pannan och lägga ovanpå löken. Kan bli en del fastbränt i pannan, men låt det vara kvar, det är där smaken sitter.

Nu kommer det allra viktigaste och det är tillagning av såsen. Ta gärna en klick smör i pannan och rör om lite så att en del av det brända löses upp, i med maizena och grädde och låt det sjuda under svag värme. Smaka av och vid behov krydda något mer.

För att få en lite syrligare smak på såsen så ta i lite gelé eller lingon. Tycker ni såsen är för ljus så ta i lite collorit. Har såsen lite små svarta partiklar så kan ni ju sila såsen, men behövs normalt sett inte.

När såsen är klar lägg tillbaka leverskivorna i såsen, är inte tvunget, där de kan ligga och gona till en stund till dess potatisen kokt färdigt och löken är uppvärmd.

ÖVRIGT

Recept i samarbete med husmanskostens vänner. Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet Testa receptet, kommentera och bifoga gärna bild som vi kan visa.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x