INGREDIENSER
600 g strömmingsfilé
2 tsk salt
Mald vitpeppar
1 knippe dill
1 dl ströbröd
1 dl rågbröd Smör till stekning.
DILLSMÖR:
6 msk smör 2 msk dill Rör samman dill med det rumstempererade smöret
SÅ HÄR GÖR DU
Lägg strömmingen i en bunke, tillsätt salt och peppar och rör om. Lägg upp hälften av filéerna med köttsidan upp, lägg på en dillvippa och täck med en strömmingsfilé till en s.k. flundra.
Blanda samman ströbröd och rågmjöl och vänd flundrorna i detta. Stek i smör på båda sidor.
Servera med dillsmöret potatismos och lingon. En sval öl passar utmärkt till denna rätt.
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild
ÖVRIGT
Husmanskostens Vänner.