Espresso – Din lokala tidning

Stor potential för ”Nästa Glimåkra”

Spännande utveckling kring Trollacenter
Tillväxtverket, via Region Skåne och Coompanion Skåne, finansierar ett spännande projekt som nu fått namnet ”Nästa Glimåkra”. Förhoppningen är att det inkludera hela samhället för byns framtid utveckling. Projektet drivs parallellt med Näsum, som fått samma möjlighet.

I Glimåkra har arbetsgruppen valt att begränsa projektet p.g.a. den korta tiden mellan 1 oktober förra året till 30 juni i år.
– Vi kommer att fokusera på Trollacenter, Trollabackarna och de anläggningar som finns i området, förklarar Tobias Bosson. Det inkluderar Trollabadet, Ishallen, fotbollsplanerna, Göinge Tränings Center och skogen med de uppmärkta lederna.

Anledningen är att gruppen bedömer att det finns stor potential i området.
– Ja inte minst med inspiration av 10-mila i våras som fick oss att se att anläggningen verkligen kan hantera mycket folk.

Möte för alla

Den 4 februari, i anslutning till Glimåkra Utvecklings årsmöte, kl. 18.30, är det möte på Folkhögskolan i Glimåkra.
– Hit är alla Glimåkrabor välkomna, säger Tobias.

Förhoppningen är att få fram ett antal förslag på aktiviteter som skulle kunna fylla området med liv och förhoppningsvis också leda till att hela byn kan lyftas till en ännu högre nivå än vad vi befinner oss på idag. Det gäller oss invånare, företag och föreningar, som förhoppningsvis skall gynnas av att vi får mer folk som besöker byn av olika anledningar.

Söker fler intresserade

Arbetsgruppen har jobbat med projektet sedan oktober förra året. Förhoppningen är att fler ansluter efter mötet på folkhögskolan.
– Arbetsgruppen ska sen jobba med att välja ut några av de förslag som kommer in med uppföljning på ett kommande möte i april, förklarar Tobias.

Därefter ska det bantas ner till ett eller möjligtvis ett par projekt som då får bli vårt huvudfokus efter projektets slut den 30 juni. Då ska det förhoppningsvis finnas förslag på finansiering och genomförande av utvalda projekt. Mer information om vad som händer i projektet, går att läsa i denna tidning.

Text: johnny@espressomedia.se
Foto: Anita@espressomedia.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x