Espresso – Din lokala tidning
Foajen i Folkets Hus

Stor renovering av Folkets hus i Älmhult

KULTUR/FRITID. Under 2020 har hela Folkets hus i Älmhult genomgått en stor renovering. Huset har renoverats med omsorg för att bevara fina originaldetaljer från 60-talet och också lyfta fram dessa.

Anna Liljendahl som är föreståndare och hennes kollegor är stolta och glada över hur Folkets hus har blivit efter att ha genomfört en så stor renovering av Folkets hus.
– I salongen har vi satsat på bekväma biostolar, ett nytt ljudsystem och bättre ventilation. Där finns också ett antal fåtöljer med bord som lämpar sig för den som vill äta eller dricka inne i salongen, till filmen eller annat som händer på scenen.

Fräschats upp

Personalen har fräschat upp samtliga ytor nu när man satsat på en stor renovering av Folkets hus. I foajén har det gjorts en förändring för att få till en lokal som känns välkomnande och mysig.
– Ja, vi har numera en bar, restaurang med lounge-del och en liten scen. Till våra event finns möjlighet att äta en bit mat och ta ett glas vin eller en öl då vi har investerat i ett nytt kök och anställt vår kock, Mira Winsa. Vi har fullständiga rättigheter i både foajé och salong, fortsätter Anna.


Skapat mötesplats

I huset finns också bland annat Kulturskolan och ABF som fått flytta in i nyrenoverade lokaler på övre och undre plan.
– Tanken är att skapa en mötesplats med mycket kultur i kombination med mat.
Trots pandemin så har personalen hittat en lösning.
– Corona har drabbat oss hårt då vi inte har kunnat öppna som planerat och vi fick ställa in vår planerade invigning. Med restriktionerna som är så kan vi inte öppna fullt ut men från och med torsdagen den 21/1 så kör vi offentliga visningar med max 8 pers. Dessutom så erbjuder vi folk att boka en privat filmvisning med en trerätters middag. Då har man hela Folkets hus för sig själv.

Många filmer på gång

Under februari genomfördes över 50 visningar, offentliga och privata.
– Filmer som visades var exempelvis guldbaggevinnaren Spring Uje spring, On the rocks och Bageriet på Portobello road. Det var smygpremiär på Framtiden är vår. Men också filmer som inte är nya men som man kan se igen, som Bohemian Rahpsody. Under sportlovet körde vi många barn- och ungdomsfilmer vid flera tillfällen per dag, berättar Anna.

Att se framåt

Anna och hennes kollegor blickar också framåt till en tid utan restriktioner. Möjligheterna är många.
– Ja, vi tänker oss bland annat konferenser, företagsevent, föreläsningar, konserter, teater, stand-up och såklart massor med bio. Ni är varmt välkomna till oss, avslutar Anna intervjun.

Fotnot: Information och bioprogram finns på hemsida, folketshusalmhult.se. Där bokar du också biljetter till de offentliga visningarna.

Text: jessica@espressomedia.se
Foto: Folkets Hus

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x