Espresso – Din lokala tidning

Stort intresse för damfotboll i Osby

Intresset för damfotboll är just nu jättestort i Osby. Damlaget spelar nästa år i division 2. Inom föreningen finns också stora jätteduktiga årskullar som är på väg upp. Vi har tidigare skrivit om föreningens tjejer födda 2004 som räknas in bland de bästa lägen i landet. Det i sin tur har fått Osby kommun och Ekbackeskolan att satsa vidare på tjejfotbollen.

En av initiativtagarna till satsningen på damfotboll inom gymnasieskolan, är Johanna Bergman. Johanna har ett förflutet inom bland annat FK Rosengård som fysioterapeut. Något hon kombinerar med en tjänst på Kristianstad Högskola och numera också på Ekbackeskolan i Osby.

Hjälper varandra

Satsningen på damfotboll inom gymnasieskolan har nu pågått i en termin.

– Det har varit otroligt lärorikt, säger Filippa Saistam, som går på Ekbackeskolans fotbollsspår för tjejer. Vi får utöva fotboll i både praktiken och i teorin. Bland annat har vi pratat mycket om hälsa som ger oss förutsättningen till göra det vi älskar, att spela fotboll. Vi hjälper varandra för att bli bättre och det är det som är så fantastiskt. Det blir mycket fotboll, men det är kul, fortsätter Filippa. Vi är ett 15 tal tjejer från alla tre årskurserna på gymnasiet som tränar tillsammans.

Det är Alex Fridlund som håller i träningen på skolan. Alex var fram till nyligen en av IFK Osbys framgångsrika tränare, innan han valde att fortsätta i KDFF. En tjänst han då kombinerar med uppdraget på Ekbackeskolan.

Bredd på träningen

Upplägget kan bli ett vinnande koncept när tjejerna nu kliver in i försäsong och ska jobba med individuell utveckling.

– Jag får de erfarenheter och kunskaper jag behöver både på och utanför planen, förklarar Ida Ekström, vilket gör mig till en bättre fotbollsspelare. Kul om ännu fler tjejer väljer samma som vi. Det blir en ännu större bredd på träningarna och chansen till att utveckla varandra blir större om vi blir fler. Det spelar ju ingen roll vilken linje man väljer, fotbollen kan du alltid lägga till som tillval.

Nyfiken på fotbollsspåret?

Klicka in på Ekbackeskolans hemsida och sök på fotboll. Där hittar du information och kontaktuppgifter.

Text och bild: johnny@espressomedia.se

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x