INGREDIENSER
1 fläskfilé
1 schalottenlök
1/2 dl vitt vin
1 msk kalvfond
2,5 – 3 dl grädde
1 dl crème fraiche fraiche
2 msk dijonsenap
1 bunt gräslök
2 kvistar dragon eller torkad
salt och peppar
olja och smör till stekning
Till servering:
pressad potatis eller ris.
SÅ HÄR GÖR DU
Putsa fläskfilén fri från hinnor och skär köttet i centimetertjocka skivor.
Skala och finhacka schalottenlöken.
Hetta upp smör och olja i en panna, bryn köttet på båda sidor i omgångar. Krydda med salt och peppar.
Ta upp köttet och fräs löken i lite smör, slå på vitt vin och kalvfond.
Vispa ihop till en sky och tillsätt grädde och crème fraiche och dijonsenap.
Lägg ner köttet igen och låt småputtra.
Finhacka gräslöken, repa bladen från dragonen och hacka den. Blanda ner örterna i sautén men spara lite gräslök till garneringen. Smaka av såsen med salt och peppar.
Servera direkt ur pannan och strö lite färsk gräslök över. Pressad potatis eller ris passar utmärkt till!
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga gärna bild som vi kan visa.
ÖVRIGT
Detta är en god och lättlagad sauté där allt görs i samma panna. Bo Martinsson.