Espresso – Din lokala tidning
Image default

Strimlad Lövbiff

och kantareller i en sås på Västerbottenost

Strimlad Lövbiff och kantareller i en sås på Västerbottenost

Johnny Billinger Strimlad Lövbiff Strimlad Lövbiff Skriv ut
Portioner: 2-4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

400 g biffkött

1 gul lök

1 vitlöksklyfta, finhackad

200 g kantareller eller annan svamp

3 dl vispgrädde

1 dl riven Västerbottenost (finns att köpa färdigriven)

Smör

Salt och peppar

SÅ HÄR GÖR DU

Strimla kött och lök. Fräs tillsammans i smör i en rejäl stekpanna tillsammans med vitlöken.

Tillsätt svampen. Låt det puttra ihop ett par minuter.

Häll sedan på grädde och ost och sänk värmen. Rör såsen tills osten har smält. Var noga med att låta såsen bara sjuda, inte koka, annars kan den skära sig. Smaka av med salt och peppar.

Servera med finhackad persilja och gärna lite grovriven Västerbottenost.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x