Espresso – Din lokala tidning
erik johannesson

Stunder som man borde ta tillvara

Fyra veckor går fort. Man tappar räkningen på dagarna och innan man vet ordet av är det dags för att lämna en ny tidning till tryck.

Plötsligt är det mitt i juni, och sommaren – ja den är redan här. Dagar som man borde ta tillvara, och ha kvar som ett täcke under vinterkalla dar.

Sven-Ingvars gjorde textraderna som skrevs av värmlandspoeten Torleif Styffe kända, och på senare år har sången ”När solen färgar juninatten” spelats in i nya versioner av både Mando Diao och Thomas Andersson Wij.

I det här numret har vi ett inledande reportage som handlar om att ta sig vidare efter ett sjukdomsbesked som förändrar livet. Under maj månad fick vi förstärkning av Bea – en journaliststudent som tog sig an uppgiften att skriva texten med den äran. Att träffa Helene, som trots en ALS-diagnos väljer att se det positiva i livet och ta vara på de fina stunderna är nog en bra påminnelse för alla.

Musik blir det också. Greven, ett soloprojekt som nog i sanningens namn är en duo, där Timo Kantomäki och Chris L Svensson siktar på att skapa nya soundtrack för sommaren.

Time to rock, som snart går av stapeln med horder av hårdrockare och stort engagemang från lokalsamhället i form av ideellt arbete. Vi har varit på Ljungdala Live och fångat stämningen på den första festivalen. Ett glatt besked för alla besökare att det kommer bli fler.

Själv hittade jag en hårddisk i en låda i källaren med bilder som jag jag inte sett på länge. Faktiskt lagom till jubileumsdagen för att jag och frun flyttade till huset där vi bor och började bli någon slags Göingar. Tio år går fort, och där bland bildflödet fanns massor av stunder som man borde ta tillvara och spara som ett täcke – det är viktigt att bli påmind om sådant ibland.

Nu kommer en ny sommar med nya ögonblick och nya minnen. Sista ruschen nu – om en månad är det semester, och som sagt. Fyra veckor går fort. Tyvärr har ju även de där semesterveckorna en tendens att gå minst lika fort. Se till att ta vara på dem i år!

Trevlig läsning!

ERIK, REDAKTÖR

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x