INGREDIENSER
400 gram vitkål
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk, ½ tsk salt
1 krm vitpeppar.
Till servering:
1 dl hackad persilja eller blandat kryddgrönt.
SÅ HÄR GÖR DU
Ansa och skär vitkålen i ca 2 cm stora bitar. Smält matfettet i en gryta och lägg i kålen. Rör om väl så att all kål blir mjuk och glansig.
Strö över mjöl och rör om. Späd med mjölken och låt allt koka upp under omrörning. Krydda med salt och nymald vitpeppar.
Låt kålen koka på svag värme under lock tills den är mjuk, ca 15 min. Strö persilja över och servera med stekt falukorv tillsammans med tomatsallad.
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga gärna bild som vi kan visa.