Espresso – Din lokala tidning
Image default

Stuvad Vitkål med Falukorv 

vitkål,stuvad vitkål,falukorv

Stuvad Vitkål med Falukorv 

Johnny Billinger Stuvad Vitkål med Falukorv  Stuvad Vitkål med Falukorv  Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

400 gram vitkål

2 msk smör eller margarin

3 msk vetemjöl

5 dl mjölk, ½ tsk salt

1 krm vitpeppar.

Till servering:

1 dl hackad persilja eller blandat kryddgrönt.

SÅ HÄR GÖR DU

Ansa och skär vitkålen i ca 2 cm stora bitar. Smält matfettet i en gryta och lägg i kålen. Rör om väl så att all kål blir mjuk och glansig.

Strö över mjöl och rör om. Späd med mjölken och låt allt koka upp under omrör­ning. Krydda med salt och nymald vitpeppar.

Låt kålen koka på svag värme under lock tills den är mjuk, ca 15 min. Strö persil­ja över och servera med stekt falukorv tillsammans med tomatsallad.

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga gärna bild som vi kan visa.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x