INGREDIENSER
4 skivor vitt formbröd
1 pkt bacon
1 litet knippe persilja
smör till stekningen
ev. timjan
Svampstuvning:
1 liter (ca 300g) rensad svamp ex. kantareller, champinjoner eller karljohan
2 msk smör
1,5 dl grädde
1 dl mjölk
1 msk vetemjöl
2 msk madeira-vin
några stänk kikkoman soja
salt och peppar
olja till stekningen
SÅ HÄR GÖR DU
Ansa svampen och dela den i jämnstora bitar.
Hetta upp en panna och fräs svampen i lite olja tills vätskan har dunstat bort. Lägg i en msk smör och stek svampen gyllenbrun. Salta och peppra.
Värm upp grädde och mjölk i en kastrull. Tillsätt resten av smöret i pannan och låt det smälta, pudra över mjöl och späd med gräddmjölken. Smaka av med madeira och lite soja.
Låt sjuda några minuter. Smaka av salt och peppar. Håll stuvningen varm.
Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper.
Kantskär brödet och stek skivorna gyllenbruna i smör.
Finhacka persiljan.
Lägg upp brödet på tallrikar, fördela svampstuvningen över, strö över bacon och hackad persilja. Dekorera eventuellt med timjan.
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga gärna bild som vi kan visa.
ÖVRIGT
En klassisk svamptoast med touch av maderia och sälta från bacon. Välj svamp efter säsong. Varför inte kantareller när det är gott om dem?