Espresso – Din lokala tidning
Image default

Svamptoast med Bacon

svamp,toast,svampstuvning

Svamptoast med Bacon

Johnny Billinger Svamptoast med Bacon Svamptoast med Bacon Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

4 skivor vitt formbröd

1 pkt bacon

1 litet knippe persilja

smör till stekningen

ev. timjan

Svampstuvning:

1 liter (ca 300g) rensad svamp ex. kantareller, champinjoner eller karljohan

2 msk smör

1,5 dl grädde

1 dl mjölk

1 msk vetemjöl

2 msk madeira-vin

några stänk kikkoman soja

salt och peppar

olja till stekningen

SÅ HÄR GÖR DU

Ansa svampen och dela den i jämnstora bitar.

Hetta upp en panna och fräs svampen i lite olja tills vätskan har dunstat bort. Lägg i en msk smör och stek svampen gyllenbrun. Salta och peppra.

Värm upp grädde och mjölk i en kastrull. Tillsätt resten av smöret i pannan och låt det smälta, pudra över mjöl och späd med gräddmjölken. Smaka av med madeira och lite soja.

Låt sjuda några minuter. Smaka av salt och peppar. Håll stuvningen varm.

Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper.

Kantskär brödet och stek skivorna gyllenbruna i smör.

Finhacka persiljan.

Lägg upp brödet på tallrikar, fördela svampstuvningen över, strö över bacon och hackad persilja. Dekorera eventuellt med timjan.

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga gärna bild som vi kan visa.

ÖVRIGT

En klassisk svamptoast med touch av maderia och sälta från bacon. Välj svamp efter säsong. Varför inte kantareller när det är gott om dem?

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x