Espresso – Din lokala tidning
svartsjuka

Svartsjuka är inte romantiskt!

Varje år under februari och mars återkommer den nationella våldsförebyggande kampanjen Svartsjuka är inte romantiskt som fokuserar på våld i ungas partnerrelationer. Med kampanjen vill man öppna upp för reflektion kring hur ens relationer ser ut och vad som egentligen är en schysst relation. Kampanjen ska också bidra till mer kunskap bland vuxna, för att unga ska få det stöd och den hjälp man behöver.

Nästan var femte ung person (18 procent) i åldern 16–24 år uppger enligt Brottsförebyggande rådet (Brå) att de någon gång varit utsatta för systematiska kränkningar och förödmjukelser, försök till inskränkningar i sin frihet, hot, trakasserier, misshandel eller sexualbrott av en nuvarande eller tidigare partner.

Våld i ungas partnerrelationer är när en ung person utövar våld mot sin flickvän, pojkvän eller partner. Våld kan se ut på olika sätt och utövas i olika relationer. Våldet kan till exempel vara fysiskt, psykiskt, sexuellt eller digitalt. Ofta pratar vi om svartsjuka som något romantiskt, men det finns inget romantiskt i när svartsjuka innebär kontroll och våld. Ju mer man vet om problemet desto lättare är det att reflektera och prata om det.

Våld är aldrig okej. Du har rätt till stöd och hjälp oavsett var du bor! Det finns flera ställen du kan vända dig till om du vill ha hjälp.

Läs mer på Osby kommuns hemsida.

9a9d42f8 b3e9 4711 a808 ffbd98466563
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x