INGREDIENSER
2 kalvleverar i centimetertjocka skivor
600 gr potatis, skalad och skuren i 7-8 mm tjocka skivor
1 stor gul lök
1 purjolök skuren i ringar
4-5 lagerblad
Salt och nymalen vitpeppar efter smak
1 timjankvist
1/2 liter kalvbuljong (tärning)
1 flaska ljust öl
Hackad persilja
SÅ HÄR GÖR DU
Gör så här
Koka upp köttet i lättsaltat vatten, ta upp och skölj av det. På så vis släpper äggviteämnen som bildar skum som inte ser så trevligt ut.
Varva kött, lever, potatis, lök, purjolök, lagerblad, vitpeppar, salt och timjan. Låt sjuda på svag värme i 35-40 minuter . Strö rikligt med persilja. Servera dirket ur grytan!
Den svenska pannan blir ännu godare om du gör det dagen innan och låter den stå i kylskåpet över natten.
Smaklig måltid!
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild
ÖVRIGT
En svensk krogklassiker och en gammal hederlig rätt som aldrig får glömma bort. Det är nästan så att man ska dricka pilsnern direkt ur flaskan till den här rätten. Passar bra när det börjar bli kallt ute. Bo Martinsson