Espresso – Din lokala tidning
skarmavbild 2023 11 27 kl. 11.17.02

Svensk Solenergi släpper tipslista för säkra installationer i Östra Göinge och resten av landet

Solenergi är det kraftslag som Östra Göingeborna är allra mest positiva till och kommunens invånare drar sig inte för att installera solpaneler på det egna taket: Under årets första tre kvartal fick boende i Östra Göinge grönt avdrag (skattereduktion) för installation av solceller om sammanlagt 5 060 000 kronor, mot 3 140 000 kronor under hela 2022.

Det betyder att boende i Östra Göinge redan fått 61 procent mer i grönt avdrag än under hela förra året. För att säkerställa trygga och säkra installationer har branschföreningen Svensk Solenergi tagit fram en ny tipslista för privatpersoner och erbjuder sina medlemsföretag gratis certifiering av montörer.

– Solenergi är det kraftslag som kan byggas ut på kortast tid och kan sänka elpriserna i Östra Göinge direkt. Nu när solkraften växer i kommunen är det extra viktigt att det sker utan att tumma på säkerhet och kvalitet i installationerna, säger Anna Werner, vd på Svensk Solenergi.

Skatteverket har beviljat grönt avdrag om totalt 2,4 miljarder kronor för installation av solceller i hela landet under de 3 första kvartalen, mot 1,3 miljarder kronor hela förra året. I syfte att säkerställa att installationerna av solceller fortsatt sker tryggt och säkert har Svensk Solenergi tagit fram en tipslista till nuvarande och potentiella solcellsägare.

anna werner svensksolenergi ny 1
Anna Werner VD Svensk solenergi

– Genom tipslistan vill vi underlätta för den som är intresserad av att installera. Den som vill bidra till att öka mängden fossilfri energi ska enkelt kunna göra säkra och medvetna val, säger Anna Werner.

Svensk Solenergi erbjuder sedan 1 januari 2023 anställda hos medlemmar gratis certifiering av montörer. Branschföreningen har även tagit fram en ny riktlinje för slutdokumentation vid installation av solceller hos privatpersoner.

– Genom certifieringen vill vi synliggöra de solcellsmontörer som kan styrka sin kompetens inom yrkets olika delar. Jag hoppas att alla de 169 villaägare i Östra Göinge som nyttjat det gröna avdraget för solceller i år tycker att det är viktigt att installationen blir väl utförd och att arbetsplatsen på taket är säker och därför följer våra fem tips, säger Anna Werner.

Klicka för tips på säkra solcellsinstallationer

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x