Espresso – Din lokala tidning
fred

Svenska freds på besök i Osby

Organisationen Svenska Freds jobbar för fredliga lösningar på världens konflikter. Den 11 oktober kl 18.00 kommer organisationssekreterare  Miriam Refai till biblioteket i Osby för en föreläsning, som arrangeras av ABF och Kultur och Fritid.

– Just nu är det många unga människor som hör av sig till oss och undrar hur man göra för att få upp våra frågor på agendan där man bor. Föreläsningen i Osby gör vi för att vi har fått en förfrågan om just det, säger Miriam.

Besökare på föreläsningen bjuds på en insikt i organisationens verksamhetsområden – nedrustning, hållbar fred och säkerhet samt engagemang för fred.

– Engagemang skapas alltid från botten. Jag hoppas att de som besöker föreläsningen får inspiration till att bilda en lokal grupp – kanske genom en studiecirkel, en bokcirkel, eller andra forum där man kan utbilda sig själv och utbyta tankar. Vi som jobbar aktivt med fredsbevarande åtgärder vet att fred är mer än bara avsaknad av krig. I dessa tider med en stor konflikt i vår närhet känns det ändå hoppfullt att tänka på allt arbete på andra platser i världen, där vi har kunnat bidra till att krig inte har blossat upp, säger Miriam Refai.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x