Espresso – Din lokala tidning

Svenska ord i toner

Ett program med Hasse&Tage-låtar

De flesta minns nog med glädje underhållningsgiganterna Hasse Alfredsson och Tage Danielsson. Sånggruppen ”Just for fun” med Iréne Jönsson, Ylva Palmgren, Ulf Gabrielsson och Yngve Lörup har denna gången plockat från Hasse&Tages stora låtskatt och framför sångerna tillsammans med musikerna Bengt Almfjord, Glenn Svensson och Mats Lindskog.

Det blir alltså inga Hasse&Tage-sketcher, det finns andra som är bättre på sådant, men däremot har vi kunnat välja bland en mängd låtar från duons revyer och filmer.

Publiken kan förvänta sig flera av de mest kända sångerna, t.ex. ”Bluesette” (Hör min bedårande sommarvals) och ”Att angöra en brygga”, men vi har även valt ut några som man sällan hör nu för tiden. Vissa sjöngs av Hasse och Tage själva medan andra var skrivna för artister som Monica Zetterlund, Lena Nyman, Brita Borg, Sonya Hedenbratt och inte minst sånggruppen ”Gals&Pals”.

För några år sedan satte vi ihop ett program med Povel Ramel-låtar, så det känns naturligt att vi ger oss i kast med Povels arvtagare inom underhållningsbranschen, Hasse&Tage och deras musikaliska guldkorn från 60-och 70-talet.

Svenska Ord i toner ges söndagen 3/2 kl. 16:00 i Osby Församlingshem.

]]>

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy