Espresso – Din lokala tidning
Syskonen Andersson är framgångsrika idrottare

Syskonen Andersson är framgångsrika idrottare

SPORT. Osbyborna och syskonparet Rasmus och Nea Andersson, 18 och 16 år är båda framgångsrika inom idrott. Rasmus spelar hockey i Osby IK:s a-lag och Nea spelar fotboll i KDFF. Vi har pratat med dem om deras framtidsplaner och varför just de är så bra på sina sporter.
Ishockey i A-laget

Syskonen Andersson är framgångsrika idrottare. Rasmus i ishockey, som han började började spela i Osby som 4-5-åring. När han blev äldre blev det några år i Glimåkra då det blev svårt att få ihop ett lag i Osby. Glimåkra drabbades av samma dilemma och då flyttade Rasmus till Tyringe en halv säsong. Dock trivdes han inte riktigt där så han gick tillbaka till Osby och spelade med ett lag som var ett år yngre.
– När jag blev 16 började jag spela i Diös A-lag och det blev ytterligare ett år där. Sommaren 2020 skrev jag sedan mitt första A-lagskontrakt med Osby IK, berättar Rasmus som fyller 19 i år.

Träningsvillig

Rasmus beskriver sig som träningsvillig och att han har ett bra sinne för spelet och god spelförståelse.
– En vanlig vecka för mig just nu innehåller 3 träningspass på is samt 3-4 gympass. Utöver det går jag sista året på gymnasiet och läser till snickare så det är mycket praktik. Jag är mycket med min flickvän och spelar lite dator när tiden räcker till.

Målvakt i KDFF

Nea började sin fotbollskarriär i Osbys fotbollsskola som 6-åring. Hon var först utespelare men blev målvakt när ingen annan ville prova på. Efter några år valde hon att satsa helt som målvakt och blev 2019 uttagen till ett regionalt läger i Uddevalla och därefter ett läger i Halmstad.
– I januari 2020 gick jag över till KDFF och spelade i deras F 17- lag. På våren 2020 fick jag börja träna någon gång per vecka med A-lagsträning med ett allsvenskt lag och därefter någon träning varje vecka.

Damlaget

Nea fick även vara andremålvakt ett tag och träna fullt med damlaget. När en äldre andremålvakt lånades in så har Nea ändå fortsatt träna fullt med damlaget, tre gånger i veckan.
– I september 2020 fick jag chansen att åka på ytterligare ett regionalt läger, berättar Nea som nu är nominerad till Bedrupstipendiet.
Nea beskriver sig som stark i kroppen, bra på att läsa spelet och på spel med fötterna. Förutom A-lagsträningarna så ingår en träning och en match med F-19-laget per vecka. Till det kommer tre träningspass med NIU (fotbollsgymnasiet i Kristianstad) där hon går första året. Trots detta så hinner Nea även jobba extra på ICA och hänga med vänner på helger och lov.

Målsättning och framtidsdrömmar

Både Rasmus och Nea satsar helhjärtat på sina sporter och har klara målsättningar:
– Jag vill spela i landslaget och vara startelva i ett allsvenskt lag. Eller i en hög liga utomlands, säger Nea som tycker att gemenskapen och att uppnå mål är det roligaste med fotbollen.
– Jag siktar på att få vara med och ta upp Osby i 1:an och ha en klar plats i laget. Och att spela på så hög nivå som möjligt, säger Rasmus som tycker det roligaste med hockeyn är gemenskapen i omklädningsrummet, att lära sig nya grejer och utvecklas.
De har båda klart för sig vad framgången beror på:
– Hård träning och engagerade föräldrar som kör oss land och rike runt. Vi båda älskar våra sporter och är träningsvilliga, avslutar syskonen.

Text: jessica@espressomedia.se
Foto: privat

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x