Espresso – Din lokala tidning

Ta en PAUS i vardagen

Det är systrarna Hermansson, närmare bestämt Clara och Tilda, som ligger bakom Osbys unika café med orientalisk och medelhavsaktig känsla. För den upplevelsen får man när man kommer ner till Sjöängen.

Det ligger hampamattor på gräset och det finns inbjudande hemmasnickrade soffor med härliga kuddar. Och så finns det en stor mysig inbjudande solsäng som man kan sitta eller ligga i och bara ta in den otroliga atmosfären och miljön och njuta av det som tjejerna har skapat.

Lätta rätter och glass
Clara och Tilda serverar från sin matvagn. Det finns kaffe och andra drycket, de bakar egna belgiska våfflor, och de kommer att servera lättare lunch framöver. Givetvis serveras det glass i stora lass också.
Allt detta, som kallas Paus, ligger utmed Sjöängen precis vid de välkända Osbysymbolerna Apan Göran och Kaninen Lisa.

En mötesplats för alla
Systrarna har pratat länge om att gör något för Osbyborna.
– Vi har pratat om det sedan i höstas. Vi ville ha en plats där alla kulturer kunde mötas och nu i juni var det dags att starta upp och välkomna människor i alla åldrar. Vi har fått ett mycket positivt mottagande, berättar de.
Paus har öppet varje dag mellan kl. 10 och 19.
– Det hänger förstås på vädret för om det regnar så håller vi stängt. Vi får hoppas på att solen skiner hela sommaren och att det kommer att regna enbart på nätterna, säger Clara innan hon går tillbaka och hjälper sin syster att baka våfflor till den ringlande kön som har samlats vid medelhavscaféet.

Text och foto: anita@espressomedia.se

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy