Espresso – Din lokala tidning
skärmavbild 2024 01 29 kl. 19.08.19

Tacksamhet för både kommunala och ideella krafter

Julen är utdansad och vi har lämnat 2023. Det nya året har inletts med snö i massor och en kyla vi inte riktigt är vana vid. Vädervarningarna har avlöst varandra och våra medarbetare har jobbat dag och natt med att röja snö i våra byar.

Även om sådant väder för min del mest lockar till inomhusaktiviteter är vi ju olika och många har passat på att både åka skridskor och skidor. Kommunens fina samarbete med våra föreningar möjliggör både skidspår och spolade isar för friluftsupplevelser för våra göingar.

Runt om i kommunen finns det många som gör ideella insatser för sina medmänniskor. Kommunen samverkar med enskilda, föreningar och organisationer.

Vi vill vill utveckla och stödja frivilligarbete. Frivillig i Göinge är ett nätverk som har bildats för att stötta de frivilliga som sätter guldkant på tillvaron för många av sina medmänniskor i Östra Göinge kommun. Vi berättar idag om några av de senioraktiveter som erbjuds.

Planeringen är i full gång för sommaren 2024. Det må kännas avlägset när temperaturen kryper ner mot tjugo minus men tiden går fort. Vi har verksamhet för våra göingar året runt, dygnet runt och våra vikarier är viktiga för att kunna erbjuda det och samtidigt möjliggöra för våra medarbetare att få välförtjänst ledighet. Ansökan till sommarens semestervikariat är öppen redan nu.

Välkommen med din ansökan!

Merete Tillman

Kommundirektör

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x