Espresso – Din lokala tidning
tuff tuff

Tuff tuff-tåget i Brioland

UTFLYKT. Tuff Tuff tåget har en historia från barnböcker som fångades upp av BRIO. Det populära tåget var en föregångare till det som idag finns som träleksaker i de flesta hem. Antingen lätt till hands eller i en låda i väntan på barnbarnen.

Dagens Tuff Tuff avgår från Lekoseum. En favorithållplats för både stora och små. Här hittar du minnen din eller dina barns barndom sen över 100 år tillbaka.

BRIO (Bröderna Ivarsson Osby) är producent eller agent för favoriter som Labyrint, Barbie, Märklin, BRIO tågclown och tax för att nämna några. Historien om BRIO hittar du hos Lekoseum. Idag ägs BRIO av tyska Ravensburger och sitt svenska huvudkontor i Malmö

EN PAUS PÅ PAUS

Tuff Tuff tar dig genom byn ner till sjön. Där väntar en Paus och möjlighet till fika, lunch eller glass. Paus ligger vid strandkanten på Sjöängen. En fantastisk plats med lek och aktivitet för alla åldrar. Här hittar du en stor lekpark, fotbolls och vollybollplan, frisbeegolf och en liten strand. När fikan är klar och alla lekt färdigt, så kommer Tuff Tuff och kör dig tillbaka.

HÄMTAD FRÅN ULLARED

Tuff-tufftåget är en turistattraktion i Osby

Tuff Tuff köptes in av Ullared för att transportera campinggäster in till varuhuset. När intresset för Ullared och campingen blev för stort så blev samtidigt kapaciteten med tåget -för liten. I Osby fanns under samma period ett projekt att återskapa Tuff Tuff i verkligheten och samtidigt skapa en logistik för besökare att uppleva mer av Osby. Det är nu tredje året som Tuff Tuff kör runt i samhället. Utöver tidtabellen så kan man hyra tåg och chaufför till olika privata eller företagsevent.

HOPP ON OCH HOPP OFF

Tåget kan användas i båda riktningarna och du väljer själv hur länge du vill vänta med återfärd. Biljetter köps av konduktören som tar både swish och kort. Givetvis finns det rabatt er för familjer. Vill du veta mer om tidtabell och pris så hittar du alla information på Tuff Tuff Facebook. Den når du även via hemsidan. Du kan använda nedan QR koder för att komma rätt – dirket.

God tur!

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x