Espresso – Din lokala tidning
tandvård35

Tandvård i framkant hos T4 ConfiDent

ANNONS. Inom tandvården har utvecklingen gått i en rasande fart de senaste åren. Hossam Amer och Latifa Nimberger driver T4 ConfiDent i Hässleholm med passion för både tandvård och kundvård. Genom att bygga upp en klinik som erbjuder spjutspetsverktyg inom både kosmetisk och klinisk tandvård har de både tagit täten inom tandläkarsverige och kortat väntetiderna för sina patienter.  

En stor målgrupp för T4 ConfiDent är patienter som behöver en helmunsrehabilitering.
– Vi kan ta hand om patienter med svårare behov från start till slut, utan att behöva skicka remisser till andra instanser. Vår utrustning och kompetens gör att vi har kunder från hela landet och när det gäller implantaten som vi använder så är det svensktillverkade implantat av premium kvalitet som vi dessutom lämnar livstids garanti på, säger Latifa Nimberger, som är verksamhetsansvarig på T4 ConfiDent.
– Hossam är medicinskt ansvarig tandläkare, och jag tar hand om resten som har med företagandet att göra. Kliniken har blivit ett livsprojekt,  och vår vision är att skapa bästa förutsättningar för att ge människor ett självsäkert leende, säger hon. 
– I dag kan vi erbjuda klienter som kommer hit med helt förstörda tänder att gå hem inom ett dygn med en livsavgörande förändring – både fysiskt och mentalt. Det är möjligt eftersom vi gör allt här på T4 i Hässleholm.

tandvard33
tandvard39
confident18

Hossam Amer är medicinskt ansvarig tandläkare på T4 ConfiDent i Hässleholm. Kliniken är den första i Sverige som har utsetts till Excellence Centre för Nobel Biocares All-on-4 behandling.

confident6
Latifa Nimberger är verksamhetsansvarig på T4 ConfiDent, och bemannar receptionen tillsammans med Tandhygienisten Josephine Holmberg.

Eget labb – minimerar tid
För en person som har besvär och ont så är tiden helt avgörande. Vid större arbeten med rekonstruering och implantat så behöver tandläkare hjälp av labb för att skapa nya tänder eller bryggor. Att skicka tandtekniska arbeten mellan klinik och labb är ofta det som gör att patienten kan få vänta i flera veckor. 
– För helkäkspatienter, till exempel med tandlossning, gäller traditionellt långa behandlingstider. Vi är en av få fullt utrustade kliniker i landet med eget labb och kan därmed hjälpa våra klienter inom 24 timmar, berättar Latifa.
Den kompetens, kvalitet och möjlighet som finns hos T4 Confi-Dent är sällsynt – och eftertraktad. Det har gjort att klienter flyger in från hela landet och norra Europa.


Även om allt fler hittar till T4 ConfiDent i Hässleholm, så är kapaciteten fortsatt hög.
– Vi har prioriterat att ha en effektiv organisation med hög patientsäkerhet. Ett sätt vi har gjort detta är att säkerställa hög medicinsk kompetens hos samtlig personal. Som det är idag så assisteras våra tre legitimerade tandläkarna av varsin tandläkarassistent som är utlandsutbildad tandläkare som arbetar mot att få svensk legitimation. Vi är ett starkt team tillsammans som alla kompletterar varandra. Arbetet fördelas mellan våra tre tandläkare och hygienist utifrån kompetensområde så Hossam kan ta emot de svåraste av fallen som bara han har kompetensen att utföra, säger Latifa. 
– För långväga patienter erbjuder vi även intensifierad vård, där vi avsätter en halvdag eller en heldag för att klienten ska få hjälp med sina besvär så snabbt som möjligt.

Skillnad på tandvård
Tekniken har på senare år revolutionerat tandvården, både när det gäller analysverktyg och material för att laga och ersätta tänder.
– Från det att vi tog över kliniken valde vi att investera för att ligga i framkant. Det är stora investeringar men innebär också stora möjligheter, berättar Hossam Amer. 
– I slutändan handlar det om att ha nöjda klienter. Ett gott rykte kan man inte köpa för pengar – det måste förtjänas. Att satsa på att erbjuda det bästa är för oss ett sätt att bygga upp en verksamhet som man vill återkomma till för att man känner sig trygg med behandling och resultat, säger Hossam.
Tekniken innebär bland annat att man i stället för traditionella avgjutningar kan jobba med digitala scanningar av patientens tänder. Scanningen matas sedan i en maskin som fräser ut en exakt tandrad ur en disk av materialet zirconium. Precisionen i maskinen gör att slutresultatet blir fantastiskt, menar Hossam.
– Tekniken låter oss justera på detaljnivå – till exempel vilken genomskinlighet tänderna ska ha. Det sista arbetet med färgsättning och detaljer görs manuellt. Då är det oslagbart att den som gör labbarbetet har möjlighet att själv träffa patienten, för att få alla detaljer så bra som möjligt. En av våra tandtekniker är utbildad tandläkare som har specialiserat sig på Smile Design och CAD/CAM-teknik.

T4 ConfiDent handlar inte bara om estetisk tandvård och hel munrehabilitering. Kliniken har även ett jämnt flöde av patienter från närområdet som kommer för regelbunden kontroll och klinisk vård av sina tänder.

Valde inte pappas väg
Hossams pappa var överläkare i Kairo och hans egen karriär var därmed utstakad. 
– Men jag var inte beredd att lägga 14 år på studier för att bli som min pappa, berättar Hossam. 
– Genom en bekant kom jag i kontakt med en tandläkare och där fastnade jag. För tio år sedan kom jag till Sverige, sedan dess har jag gått fortsatta utbildningar världen runt inom digitaliserad tandvård samt vidareutbildning sig inom fasta- och avtagbara tandersättningar i Storbritannien samt laserterapi.
I slutändan har mitt val resulterat i ännu mer studier än min far. De som kommer till oss förstår nog ganska snabbt att de digitala möjligheterna är ett område som både hjälper våra klienter och som inspirerar oss som jobbar här.
T4 ConfiDent har även ett konferensrum på övervåningen där de kontinuerligt tar emot tandläkare från hela landet för att dela med sig av sina kunskaper.
– Få kliniker erbjuder det vi har – här i Skåne får man söka sig till Malmö för att hitta något liknande. Vi brukar säga att kombinationen av precision och  hållbarhet som teknikutvecklingen erbjuder oss skapar magi. Det här är framtidens tandvård, så varför vänta, säger Hossam.

Centre of excellence – Först i sverige 
I juli förra året blev T4 ConfiDent som första klinik i Sverige certifierad som Centre of excellence av Nobel Biocare för företagets  All-on-4 behandling.
– Enkelt förklarat är vi nu erkända att ha kompetens och utrustningen för att utföra helkäks-implantat-operationer. Du som patient kan vara säker på att våra implantat är autentiska och att du har livsgaranti på dem, säger Latifa. 
– All-on-4 behandlingen, till skillnad från avtagbara proteser, gör att att protesen belastar implantaten i stället för hela käkbenet, vilket är viktigt för att motverka problematik i käkarna över tid, säger Hossam.

Estetisk och klinisk tandvård
T4 ConfiDent handlar inte bara om estetisk tandvård och hel munrehabilitering. Kliniken har även ett jämnt flöde av patienter från närområdet som kommer för regelbunden kontroll och klinisk vård av sina tänder. Tandhygienisten Josephine Holmberg tar emot för årliga besök och förebyggande tandvård.  Precis som på andra kliniker omfattas klinisk vård av tandvårdsstöd från Socialstyrelsen. 
– Vi har även en distriktssköterska anställd hos oss som kan hjälpa klienter med botoxinjektioner och fillers, vilket ganska ofta efterfrågas i kombination med estetisk tandvård, säger Latifa.
– Estetisk tandvård är något som patienten bekostar själv. Visst kan det kosta lite mer att vi väljer att jobba med de bästa materialen, men när det gäller tänder är det en investering som lönar sig i längden, säger Hossam.

confident esp till png

Ett Hollywoodleende i Hässleholm
Vi vill alla ha duktiga tandläkare. Många upplever att ett besök är obekvämt och kan göra ont. Med teknikens hjälp kan man minska ner på obehag. Med teknikens hjälp kan man öka precisionen och förhindra att problemen kommer tillbaka. 
När inte tandblekning och fyllningar hjälper så kan en tand-rehabilitering med kronor, broar och fasader ge dig ett Hollywood-leende. Utan att du behöver lämna Hässleholm. Allt från undersökning till första leendet görs på plats hos T4 ConfiDent. 
– När allt förarbete är klart så inleds finishen som gör att leendet blir precis så äkta och fantastiskt som du hoppats på. 
– Vi dokumenterar vårt arbete och delar med oss via våra sociala medier, berättar Latifa. 
– Vi vill att man ska ha maximala förväntningar, för det är precis det vi kan garantera. På vår hemsida och Instagram har vi valt att visa fram ett urval av arbeten som gjort stor skillnad.

Text: Johnny@espressomedia.se

Foto: Erik@espressomedia.se

confident10

FAKTA: T4 Confident

Tandläkarklinik som vuxit och utvecklats på alla sätt sen Hossam och Latifa tog över verksamheten för några år sen. Satsning på tand- och skönhetsvård har resulterat i omfattande investeringar och kompetensutveckling. Idag räknas T4 ConfiDent som en av södra Sveriges bäst utrustade tandläkarkliniker med interna möjligheter att hjälpa klienter.
Verksamheten växer ständigt i takt med efterfrågan. Det gäller även utrymmet i på T4 området, där kliniken breder ut sig till allt fler lokaler för att rymma behandling, kirurgi och teknikutrustning.

Vill du veta mer?
På T4 ConfiDents hemsida kan du läsa mer om klinikens utveckling och möjligheter. Du är alltid välkommen att höra av dig till Latifa för mer information. Det gäller även dig som är i branschen och söker nya utmaningar.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x