Espresso – Din lokala tidning

Tandvårdsexperter med patientfokus

Tandvårdshuset i Älmhult startades 1984 av tandläkarna Anders Elner och Åsa Elner Warnegård. Idag finns kliniker även i Lönsboda och Ljungby. Anders arbetar både på klinikerna i Älmhult och Lönsboda. Tandvårdshuset har totalt 30 anställda och därtill några inhyrda konsulter.

Tandvårdshuset erbjuder allmän tandvård men också specialisttandvård som alltså kräver specialistbehöriga tandläkare. Att kunna erbjuda allt i ett på en privat klinik är ganska unikt menar Anders Elner.
– Detta är tandvårdshusets styrka tillsammans med vår stora tekniska satsning. Vi fokuserar mycket på digital teknik och nästa mål är att kunna skapa egna ersättningar som t.ex. kronor och broar och därmed inte behöva anlita tandtekniker. Det minskar väntetiderna för patienterna, säger han.

Expanderar och anställer
Företaget expanderar och anställer för tillfället en ny tandläkare som börjar i mars. Tandvårdshuset vill vara ledande i branschen och arbetar mycket med intern utbildning och håller sig ständigt uppdaterade med det senaste inom tandvården.
– Målet på sikt är också att utöka till fler kliniker i landet, berättar Anders.
På tandvårdshuset är ett gott omhändertagande av patienterna det allra viktigaste.
– Man ska känna sig trygg och bli bemött med empati. Det är ganska utlämnande att ligga i stolen, säger Anders.

Hjälp till självhjälp
Anders pratar också om hjälp till självhjälp och menar att t.ex. laga en tand botar ingen sjukdom utan lagar enbart den skada som är skedd.
– Vi vill hjälpa våra patienter med möjligheten att ha en frisk mun hela livet. Tandhygienisterna gör ett bra arbete i att stödja och informera om kost och munskötsel. Antalet nöjda patienter och goda referenser gör det möjligt för oss att investera, säger Anders.
– Tandvårdshusets ledord är att vi ska vara omtänksamma, långsiktiga och ledande, avslutar Emilie Andrébeck, tandläkare på Tandvårdshuset i Älmhult.

Du vet väl att… du som patient, och inskriven hos försäkringskassan, kan ta del av den allmänna tandvårdsförsäkringen.

Tandvårdshuset Älmhult
Danska vägen 7 343 22 Älmhult
0476-133 88
almhult@tandvardshuset.net

]]>

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy