Espresso – Din lokala tidning
guc

Teknikcollege till Göinge utbildningscenter

Göinge utbildningscenter (GUC) tar ett stort steg framåt genom att gå med i ansedda Teknikcollege.

Planeringen är i full gång och i våras besökte representanter från Teknikcollege Östra Göinge för en branschfrukost och ett besök på GUC. Att ansluta till Teknikcollege innebär en betydande kvalitetsförbättring och stärker kopplingen mellan eleverna och yrkeslivet.

Teknikcollege gör skillnad

För elever innebär Teknikcollege en kvalitetssäkring som garanterar hög nivå på utbildningen. Kommunen kommer att dra nytta av gemensam marknadsföring, kunskapsutbyte och ökad samverkan med grundskolorna.

En styrgrupp med kommunens företag kommer att övervaka processen. Genom Teknikcollege förbinder sig företagen att ta emot APL och praktikplatser, samt att delta i grundskoleinitiativ som Framtidsdrömmar och studiebesök.

Företagen får i sin tur tillgång till ny arbetskraft med rätt kompetenser och kan utnyttja en kunskapspool med föreläsningar och andra resurser.

GUC har redan kompletta industriutbildningar, men genom Teknikcollege kvalitetssäkras dessa utbildningar ytterligare, vilket är viktigt för näringslivets framtida kompetensförsörjning.

Fördelar för näringslivet

En viktig fördel är att företagen får insikt i utbildningen och kan påverka innehållet, till exempel genom att efterfråga specifika certifieringar eller licenser. De lär känna sin framtida arbetskraft och göra dem redo för arbetslivet.

Fredrik Persson, näringslivschef:

– Det här är kronjuvelen för tillverknings- och bearbetningsindustrin. Det är ett viktigt steg för att behålla och locka kompetens till näringen och ett sätt att angripa kompetensbristen tillsammans – kommun, utbildning och näringsliv.

Lotta Engvall, HR-chef på Tarkett i Hanaskog:

– Vi kommer kunna bidra med vår expertis genom föreläsningar och workshops för att säkerställa relevant kunskap. Vi ser fram emot ett framgångsrikt samarbete och de möjligheter det medför!

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x