INGREDIENSER
1,4 liter morot, fänkål, kålrot, gul lök och rotselleri
Ca 35 cl vitt torrt vin
3 dl fiskfond
2 dl grädde
600 g soppfisk ex. lax, torsk eller hälleflundra
1 påse musslor
1 tsk nymalen kryddpeppar
2 lagerblad
1 dl hackad dill
Persiljekräm:
2 dl majonnäs (gärna hemmagjord)
2 msk hackad persilja
1 halv vitlöksklyfta
2 msk riven lagrad ost
1 msk pressad citron
salt och peppar.
SÅ HÄR GÖR DU
Skär grönsakerna i ca 2 cm stora kuber och fräs dem i en stor kastrull i lite olja tills det börja lukta grönsaker.
Häll i vinet och låt det koka in lite grann.
Häll så på fiskfonden, grädden, kryddpeppar och lagerblad och koka tills grönsakerna är mjuka. Krydda med salt och peppar tills det smakar gott.
Skär fisken i lagom stora bitar. Rensa musslorna.
Mixa persiljekrämen. Späd med vatten så den får en krämig konsistens.
Lägg i musslorna, dillen och fisken i kastrullen. Koka upp under lock.
Dra av kastrullen när musslorna öppnar sig.
Låt stå och dra 5 minuter. Dags att servera.
ÖVRIGT
Bo Martinsson.