Espresso – Din lokala tidning
Image default

Telegrafens Fisksoppa med Persiljekräm

Telegrafens Fisksoppa med Persiljekräm

Johnny Billinger Telegrafens Fisksoppa med Persiljekräm Telegrafens Fisksoppa med Persiljekräm Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

1,4 liter morot, fänkål, kålrot, gul lök och rotselleri

Ca 35 cl vitt torrt vin

3 dl fiskfond

2 dl grädde

600 g soppfisk ex. lax, torsk eller hälleflundra

1 påse musslor

1 tsk nymalen kryddpeppar

2  lagerblad

1 dl hackad dill

Persiljekräm:

2 dl majonnäs (gärna hemmagjord)

2 msk hackad persilja

1 halv vitlöksklyfta

2 msk riven lagrad ost

1 msk pressad citron

salt och peppar.

SÅ HÄR GÖR DU

Skär grönsakerna i ca 2 cm stora kuber och fräs dem i en stor kastrull i lite olja tills det börja lukta grönsaker.

Häll i vinet och låt det koka in lite grann.

Häll så på fiskfonden, grädden, kryddpeppar och lagerblad och koka tills grönsakerna är mjuka. Krydda med salt och peppar tills det smakar gott.

Skär fisken i lagom stora bitar. Rensa musslorna.

Mixa persiljekrämen. Späd med vatten så den får en krämig konsistens.

Lägg i musslorna, dillen och fisken i kastrullen. Koka upp under lock.

Dra av kastrullen när musslorna öppnar sig.

Låt stå och dra 5 minuter. Dags att servera.

ÖVRIGT

Bo Martinsson.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x