Espresso – Din lokala tidning
Tilde Bromann blev årets unga idrottsledare

Tilde Bromann blev årets unga idrottsledare


UNGA FÖREBILDER. Tilde Bromann utsågs till Årets unga idrottsledare på Nordöstra Skånes Idrottsgala för ett tag sedan. Tilde är 17 år och bor i Bjärnum med sina föräldrar. Hon studerar sitt första år på Drottning Blanckas gymnasium i Kristianstad, där hon läser Barn och fritid med inriktning träning och ledarskap.

Tilde Bromann blev årets unga idrottsledare. Men när började det hela egentligen?
– När jag var 6 år gammal började jag träna friidrott i Vittsjö GIK, då jag hade kompisar som tränade där. Det blev just denna idrotten för att man kunde träna själv och inte i ett lag. Intresset blev större då mina föräldrar också var intresserade av friidrott, berättar Tilde.

Diagnos efter mycket kämpande

Tilde har alltid velat mycket men haft svårt att nå sina mål då hon inte fått stödet och hjälpen hon behövde. Efter många år av kämpande i skolan fick hon äntligen diagnoserna ADHD och dyslexi i femte klass.
– Det gav mig svar på många frågor. Jag fick hjälp med mina studier men inte den hjälpen just jag behövde för att växa som person. Men sen på högstadiet så började allt falla på plats och jag fick den hjälpen jag behövde för att tro på mig själv.

Tilde Bromann blev årets unga idrottsledare
Tilde under ett träningspass. Foto: Tilda Adolfsson
Träningspass med Tilde

Som barn- och ungdomsledare i HAIS lägger Tilde upp träningen så här:
– Vi börjar alltid med att springa minst ett varv på löparbanorna (400 m). Efter det kör vi löpskolning, vilket är väldigt viktigt för kroppshållningen och mjukar upp musklerna. Därefter varierar det vad vi gör från gång till gång. Det kan vara allt ifrån friidrottens olika grenar; styrka, kondition, koordination, relation och teknik. Avslutningen varierar också men just nu avslutar vi med styrka till musik.

Mottagandet av utmärkelsen

– När jag fick veta det så blev jag först chockad då jag inte ens visste att jag var nominerad. Men sen blev jag väldigt stolt och glad för det visar hur mycket jag betyder för föreningen och att de uppskattar det jag gör.
Till sist så vill Tilde ge en hälsning till alla barn och ungdomar där ute:
– Sluta aldrig tro på er själva, allting löser sig på ett eller annat sätt, avslutar hon intervjun.

Text: anita@espressomedia.se
Foto: privata

“Jag vill hjälpa barn att utvecklas för att nå sina drömmar och mål i livet. Hjälpa dem att hitta sig själva och visa dem att trots motgångar finns det framgångar.”

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x