Espresso – Din lokala tidning

Till våren stänger Naturbruksgymnasiet

Naturbruksgymnasiet avslutar med stor fest under våren. En drygt hundraårig epok är snart över. Vikande elevkullar och besparingskrav innebar beslut om att sälja skolan som utöver verksamheten hade stora fantastiska skogsområden, maskinpark och en mängd byggnader. Allt utom byggnaderna i centrala Osby köptes av Hushållningssällskapet. Den 16 juni tar de sista 19 gymnasieeleverna studenten och därmed stängs Naturbruksgymnasiet.

Stor tillgång
Sedan försäljningen så har spekulationerna tagit fart kring vad som ska hända med alla byggnader. Det finns idag ingen lösning även om de flesta är överens om att de är en stor tillgång som är värd ett nytt liv i någon form. Skolor och/eller bostäder är två förslag som nämnts. Men det finns även möjlighet att sälja vidare såvida en ny ägare visar fram ett förslag som känns attraktivt och långsiktigt.

Exotiska praktikplatser
Idag hittar vi alltså 19 elever som läser Vildmark & Äventyr, Jakt & Viltvård, Skogsbruk samt Fiske & Vattenbruk. Snart påbörjas deras praktikperioder på 4–5 veckor. Då åker några till fjällen för skidlärarpraktik. Andra åker till Afrika eller Kanarieöarna för jakt eller dykpraktik. Några stannar kvar för praktik i skogarna runt omkring. Därefter börjar sista etappen fram till studenten den 16 juni.

Klassfest avslutar epok
Det är inte bara eleverna som snart sätter punkt. Det gäller även all personal som drivit skolan. För att göra ett sista avtryck så har fritidsledarna på skolan nu valt att arrangera en sista möjlighet för all personal och alla elever genom tiderna att få uppleva atmosfären en sista gång och minnas med gamla klasskamrater eller personal. Det blir ”Den stora Klassfesten” den 11 maj som inleds med träff på dagen, rundvandringar och kära återseenden. På kvällen intar man Borgen för en baluns med mat och underhållning.

]]>

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy