Espresso – Din lokala tidning

Tillväxt kräver fler konstruktörer

Utvecklingen för Protech i Lönsboda når rekordhöjder. Företaget tillverkar kompletta produktionslinjer till livsmedelsbranschen. Omsättningen närmar sig 100 miljoner för hela gruppen, där tillväxten i första hand går på export. Idag finns en stor del av kunderna i Amerika, Asien och Europa. Ett ökat produktionsbehov, kräver också mer personal.

– Ja vi har efter hand anställt fler personer. Men just nu söker vi efter en erfaren konstruktör, förklarar VD Mats Svensson.

Annons
flexbanner avdelare 190x250

90% på export
För ett tag sen tog ICA hem all produktion av bacon från en anläggning i Holland. Nu finns produktionen i Halmstad.
– Det är en omfattande produktion där vi är maskinleverantör, berättar Mats. Något som har gjort att vi fått tänka till lite extra då processen är lite unik. Så även om 90% av vår tillväxt går på export, så är intresset även stort i Sverige. Men det ökar samtidigt våra resursbehov. Att få fram nya unika maskiner kräver en konstruktör som skapar tillverkningsritningar och snygga försäljningslayouter.

Är du vår nya konstruktör?
En konstruktör på Protech i Lönsboda får skapa maskiner i världsklass. Det handlar om att visualisera produktionsleden i 3D teknik och via animering visa funktioner.
– Mycket hänger på att vi kan visa upp en attraktiv försäljningslayout som visar våra produkter i kombination med vilka effekter detta innebär i kronor och ören. Det kräver kunskaper i mekanisk konstruktion. Vi behöver också en person som kan interagera med både kunder och leverantörer över hela världen. Så jobbet utförs i en internationell miljö. Så är du en person som är intresserad av en ny utmaning i en framgångsrik tillväxtbransch, så är du välkommen att höra av dig.

Annons
banner cx 60

Är du konstruktör och sugen på att byta jobb?

Då finns det nu en möjlighet att få jobba med ett glatt gäng i ett internationellt företag med korta beslutsvägar som säljer avancerade processmaskiner till livsmedelsindustrin runt om i världen.
Vi söker en entusiastisk maskinkonstruktör med ett brett tekniskt intresse och som har erfarenhet av AutoDesk lnventor.
Låter det intressant kontakta då Mats Svensson
mats.svensson@protech-ab.se
0733-359 600
Besök vår hemsida www.protech-ab.se för att få mer info.

Relaterade inlägg

Espressos lokala gratistidningar

admin

Miljömedveten motion med HHF

Johnny Billinger

Felix i Iran

Ingela Lindström

Laserdome samlar poäng på Galleria Boulevard

Johnny Billinger

Jenny Syrén fann sitt stora intresse i livet

Ingela Lindström

Från hushållstjänster till ledsagning och omsorg

Ingela Lindström

Sparbanken Göinge – Lokala kontor och nöjda kunder

Ingela Lindström

Veterinär Per Josefsson – djurens advokat

Ingela Lindström

Don´t get bitter- get better

Johnny Billinger

Good Morning UF – underlättar för morgontrötta

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy