Espresso – Din lokala tidning
broby marknad

Tips på allt som händer i Östra Göinge

Östra Göinge är en plats som ständigt pulserar av aktiviteter och evenemang som visar på en rik kultur, levande föreningsliv och engagerade invånare. Med orter som Glimåkra, Broby, Sibbhult, Knislinge och Hanaskog som nav, finns det alltid något spännande att uppleva och delta i. Espresso Media’s evenemangsguide är din perfekta följeslagare för att hålla koll på allt som händer i Östra Göinge.

Kulturella Upplevelser

Konstvandringar och flera evenemang i Glimåkra arrangeras av Glimåkra utveckling. I Glimåkra arrangeras även Vävstolsdagarna, som drar intresse från hela landet.

Knislinge har flera välbesökta event under året. Det största är Time to Rock som dessutom är ett av landets största rockevent.

I Broby arrangeras ständigt intressanta event i Hembygdsparken. Men nämnar bör även Broby Marknad.

I Sibbhult hittar vi Folkets park som förutom sin bio, även är hemvist åt en rad event som teater och konserter.

Föreningslivet arrangerar

Göinge Hembygdsförening och Glimåkra hembygdsförening är två engagerade föreningar som främjar kommunens historia och ständigt jobbar med att arrangera välbesökta och lyckade event i kommunen. Men engagemang och initiativ inom föreningslivet är mycket större än så i Östra Göinge.

Sport och Friluftslivs event i Östra Göinge

Östra Göinge erbjuder en mängd olika sport- och friluftsaktiviteter. Här finns flera olika fotbollsföreningar som framgångsrikt engagerar sig för barn och ungdomar. Men här finns också en ishockeyförening som Glimma HK samt en förening för orientering och löpning – FK Göingarna. Samtliga föreningar arrangerar ständigt event där alla är välkomna. För att nå ut till alla invånare – är Espresso media evenemangsguide ett effektivt val.

Musik och teater i Östra Göinge

Om du älskar musik, kan du ansluta dig till någon av de lokala musikföreningarna och dela din passion med andra musikälskare. Det arrangeras ständigt små eller större event där musikerna får möjlighet att visa upp sina färdigheter. I sammanhanget får man också nämna en av Sveriges största musikevenemang Time to Rock i Knislinge.

Kulturarrangemang i Östra Göinge

Kulturlivet är stort och engagemanget ännu större i Östra Göinge. Här arrangeras ständigt en rad evenemang som drar stort intresse och besökare. Arrangörer är allt från privata initiativ till föreningar och Östra Göinge kommun.

Broby marknad är ett bra exempel som arrangeras av Lions och som drar besökare från flera närliggande kommunen.

Vad händer i Östra Göinge?

Oavsett om du är intresserad av kultur, föreningsliv, kommunala evenemang eller att engagera dig som invånare, har Östra Göinge mycket att erbjuda. Espresso Media’s evenemangsguide är din vägvisare för att hålla dig uppdaterad om allt som händer i denna dynamiska och mångsidiga kommun. Så utforska, delta och upplev allt som Östra Göinge har att erbjuda!

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x