Espresso – Din lokala tidning

Tjugo år med hälsa och friskvård

Renee Karlsdotter Livsgnistan, och Madeleine Svensson, Kraftkällan har  under 20 år bidragit till ett skönare och friskare liv för många Älmhultsbor med omnejd.

Tvillingarna Renees och Madeleines hälsoresa började redan i deras ungdom då deras pappa var hjärtsjuk och gick vidare när de var 19 år.

– Vi ville så gärna rädda pappa; där och då vaknade vårt intresse för hälsa och friskvård. I samband med att vår pappa gick bort blev vi båda sjuka av sorgen med många sjukhusbesök som följd och vi började på allvar söka efter alternativa behandlingsformer för att återfå vår hälsa.

Något senare i livet, när deras egna barn blivit lite äldre, började Renee och Madeleine båda gå olika utbildningar inom massage, som är grunden i deras hälsoarbete.  De vidareutbildade sig sedan inom yoga, healing, coachning, djurkommunikation m.m.

– Massage är en helt naturlig behandlingsform för smärtlindring, stressreducering och välbefinnande – och dessutom en skön stund i vardagen.

Massage har funnits så länge som vi människor har vandrat på denna jord. En bra uppfinning tycker vi. Syftet med vårt arbete är att kombinera djupgående massage med djup mental avslappning, berättar systrarna.

Genom åren har Renee och Madeleine noterat hur stress och ohälsa ökat. De ser också att allt fler människor upptäcker nyttan med massage. På en liten skylt på praktikens toalettdörr kan man läsa: ”Looking after yourself is a necessity, not a luxury”.

– Det är ingen lyx utan ett sätt att ta ansvar för sin hälsa och sitt välbefinnande. Det är hoppfullt! Det naturliga tillståndet i livet är att må bra, menar de båda.

Renee berättar:

– Sedan 13 år håller jag yogaklasser 2-3 dagar i veckan. Yogan är ett fantastiskt sätt att hitta tillbaka till sin smidighet, till djupandning och närvaro.

Vi arbetar båda med healing och målet med det är att befria kropp och sinne från spänningar och begränsningar så vi kan känna oss mer fria och avspända, med ökat välbefinnande och större förståelse för oss själva som följd. Många upplever healing som djupt avslappnande.

Madeleine berättar:

– I år är det 40 år sedan jag själv lärde mig meditera. Min meditation är mitt livselixir. Den mentala träningen med avslappning och meditation ligger till grund för allt i mitt arbete. Något som också ligger mig varmt om hjärtat är att coacha människor att stärka sig själva, hitta sin kraft, släppa begränsningar och öka sin medvetenhet.

Renee och Madeleine har glädjen att möta människor från hela världen genom sitt arbete; män, kvinnor och barn i åldrarna 10-90 år.

– Det tycker vi är fantastiskt och det är med stor tacksamhet och glädje vi går till vårt arbete varje dag.

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x