Espresso – Din lokala tidning
skarmavbild 2023 10 28 kl. 18.25.45

Torpet i Kylen – en släktklenod i nästan 200 år

I Kylen, strax norr om Osby ligger ett torp som 1807 byggdes som ett undantag. Några år senare arrenderades torpet av en känd stensättare som hette Anders Jonsson. Ett yrke som än idag pryder trakten med praktfulla stengärden och jordkällare.

Anders Jonssons dotter Maria köpte torpet 1908 där hon skapade vackra dukar och försörjde sig som konstväverska.
– 1989 köpte min farbror Karl-Olof och hans hustru Saga torpet, berättar Pia Becker, som med sin make Thomas, flyttade dit från Malmö för drygt ett år sen.
Då var torpet moderniserat.

Den gamla vedspisen var bevarad.

– Spisens stora murade skorsten med luffarhylla från husets begynnelse är en sällsynt och välkänd skatt i bygden, berättar Pia.
Pias farfars farfar hette dessutom Anders Jonsson. I grannhuset bor sen länge pappa Sixten Svensson. Journalist och TV producent som ledde el-upproret i sviterna efter orkanen Gudrun 2005. Ett engagemang som fick Mona Sahlin att besöka Kylen och riksdagen att stifta nya lagar.

FÖR PIA BECKER VAR DET NATUREN SOM LOCKADE

– Ja vi flyttade hit förra sommaren från Malmö och njuter av miljön och naturen vi har runt omkring oss samtidigt som vi renoverar på huset. Thomas renoverar huset och jag har ett företag där jag kan jobba via distans. Tidigare var jag en del i en större organisation, men från och med nu så gör jag resan som egen företagare.

PRESENTER OCH PROFIL

Till vardags jobbar Pia med företaget Eurohearts. Ett företag som erbjuder företag profilreklam.
– Namnet härstammar från vår dröm om Europa, berättar Pia. Att så småningom kombinera kombinera företagandet med upptäcktsresor. Hjärtat är en älskad symbol som står för kärleken till livet och att få möjlighet att gör allt vi älskar. Mitt jobb är att lösa problem och hitta lösningar åt kunden som stärker och bygger deras varumärke både internt och externt.

HJÄLPER FÖRETAGARE

Just nu har Pia fullt fokus på julklappar till företags anställda och kunder. Webshopen är fylld med alternativ.
– Jag hjälper gärna mina kunder att välja rätt, berättar Pia. Med 20 års branscherfarenhet finns jag här för att hjälpa till med detta. Allt ifrån miljön och hållbarheten till att välja rätt produkt för rätt tillfälle. Webshopen är till för dem som vill kika runt och bli inspirerade.

– Många kunder vill och ska inte lägga ner tid på att leta själv utan jag finns behjälplig med idéer och förslag. Jag är en helhetsleverantör och min filosofi är att ingenting är omöjligt.

VILL GE JULKLAPP TILL FÖRETAGARE

skarmavbild 2023 10 28 kl. 18.26.19

Pia är nyföretagare i norra Skåne och vill nu ge alla företagskontakter en tidig julklapp.
– Jag blir glad för alla nya företagskontakter och ger därför en rabatt upp till 20% till de som hör av sig när de sett och läst det här. Uppge ”Espresso” när du lägger din beställning, ringer eller mejlar mig. Kika gärna in på eurohearts.se och se vad jag kan erbjuda eller kontakta mig för ett möte.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x