INGREDIENSER
4 bitar fläskkarré (200 g)
1 msk fänkålsfrö
1 msk korianderfrö
½ msk hel svartpeppar
1 msk socker
2 msk olja, salt
Sallad:
2 rödlökar (150g)
2 röda äpplen (250g) 3 msk majonnäs
1 dl gräddfil
10 gr dragon
salt, svartpeppar
SÅ HÄR GÖR DU
Stöt fänkåls- och korianderfrön, socker od1 svartpeppar till ett grovt pulver i en mortel. Klappa in kryddblandningen i köttet. Täck med plastfolie och låt marinera i minst en timme.
Skala och skär rödlöken i tunna skivor, skölj i durkslag under rinnande iskallt vatten i 3-4 minuter, krama ur löken då och då. Skär äpplet i tunna stavar.
Blanda majonnäs, gräddfil och dragon i en skål, vänd ner lök och äpplen. Smaka av med salt och peppar.
Hetta upp olivolja i en rymlig stek-panna och stek köttet på stark värme på båda sidor. Salta. Sänk värmen och stek 3-4 minuter på varje sida.
Servera med äppelsallad och nykokt färskpotatis eller annan potatis.
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga gärna bild som vi kan visa.
ÖVRIGT
Fläskkarré är en mångsidig köttbit som rätt hanterad är sorgligt underskattad. Och den går lika bra att steka på spisen som att grilla. Fläskkarré hör till våra billigaste och kanske minst exklusiva köttdelar. Mör och saftig i spännande kryddning med koriander och fänkålsfrö blir det en kalasrätt! Stek inte köttet för länge, fläskkött som legat för länge i pannan är lika kul som kvarskatt. Om man väljer att grilla köttet behövs ingen. Vintips: Fläskkött är mångsidigt od1 anpassar sig efter de flesta tillbehör. Det betyder att det också är väldigt vinvänligt. Och bredden är anmärkningsvärt – fläskkött passar de flesta smaktyper. Lätta italienare och beaujolais är utmärkta val om Du gillar mjuka och bäriga viner. Prova: Beaujolais Villages, Marc Dudet, 2018 Nr 2317(99 kr)