Espresso – Din lokala tidning
Image default

Torrmarinerad Fläskkarré

torrmarinerad,fläskkarré

Torrmarinerad Fläskkarré

Johnny Billinger Torrmarinerad Fläskkarré Torrmarinerad Fläskkarré Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

4 bitar fläskkarré (200 g)

1 msk fänkålsfrö

1 msk korianderfrö

½ msk hel svartpeppar

1 msk socker

2 msk olja, salt

Sallad:

2 rödlökar (150g)

2 röda äpplen (250g) 3 msk majonnäs

1 dl gräddfil

10 gr dragon

salt, svartpeppar

SÅ HÄR GÖR DU

Stöt fänkåls- och korianderfrön, socker od1 svart­peppar till ett grovt pulver i en mortel. Klappa in kryddblandningen i köttet. Täck med plastfolie och låt marinera i minst en timme.

Skala och skär rödlöken i tunna skivor, skölj i durkslag under rinnande iskallt vatten i 3-4 minuter, krama ur löken då och då.  Skär äpplet i tunna stavar.

Blanda majonnäs, gräddfil och dragon i en skål, vänd ner lök och äpplen. Smaka av med salt och peppar.

Hetta upp olivolja i en rymlig stek-panna och stek köttet på stark värme på båda sidor. Salta. Sänk vär­men och stek 3-4 minuter på varje sida.

Servera med äppelsallad och nykokt färskpotatis eller annan potatis.

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga gärna bild som vi kan visa.

ÖVRIGT

Fläskkarré är en mångsidig köttbit som rätt hanterad är sorgligt underskattad. Och den går lika bra att steka på spisen som att grilla. Fläskkarré hör till våra billigaste och kanske minst exklusiva kött­delar. Mör och saftig i spännande kryddning med koriander och fänkålsfrö blir det en kalasrätt! Stek inte köttet för länge, fläskkött som legat för länge i pannan är lika kul som kvarskatt. Om man väljer att grilla köttet behövs ingen. Vintips: Fläskkött är mångsidigt od1 anpassar sig efter de flesta tillbehör. Det betyder att det också är väldigt vinvän­ligt. Och bredden är anmärkningsvärt – fläskkött pas­sar de flesta smaktyper. Lätta italienare och beaujolais är utmärkta val om Du gillar mjuka och bäriga viner. Prova: Beaujolais Villages, Marc Dudet, 2018 Nr 2317(99 kr)

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x