INGREDIENSER
1 st. djupfryst torskblock 400 gr.
2 st. medelstora gula lökar.
1 st. liten burk ABBA ansjovis filéer
2 dl grädde eller matlagnings grädde.
Potatis, smör, broccoli, dill till garnering.
SÅ HÄR GÖR DU
• Sätt ugnen på 200 grader.
• Ta fram det tinade torskblocket och dela det i fyra bitar, lägg sedan dom i en eldfast smörad form. • Salta och peppra, använd gärna en pepparkvarn blir lite grövre struktur på pepparn.
• Skala och hacka löken, fräs sedan löken i smör i en kastrull så den blir lätt gyllenbrun, tillsätt grädden och de hackade ansjovis filéerna.
• Koka upp lök, grädde och ansjovis filéerna innan du häller det över torsken.
• Sätt in formen i ugnen i ca 20 minuter.
• Servera med pressad potatis och broccoli. Lämplig dryck vatten eller öl.
ÖVRIGT
Smaklig spis! SVEN NILSSON HUSMANSKOSTENS VÄNNER