Espresso – Din lokala tidning
Image default

Torsk á la Janssons

torsk,fiskmiddag

Torsk á la Janssons

Johnny Billinger Torsk á la Janssons Torsk á la Janssons Skriv ut
Portioner: 2
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

1 st. djupfryst torskblock 400 gr.
2 st. medelstora gula lökar.
1 st. liten burk ABBA ansjovis filéer
2 dl grädde eller matlagnings grädde.
Potatis, smör, broccoli, dill till garnering.

SÅ HÄR GÖR DU

• Sätt ugnen på 200 grader.
• Ta fram det tinade torskblocket och dela det i fyra bitar, lägg sedan dom i en eldfast smörad form. • Salta och peppra, använd gärna en pepparkvarn blir lite grövre struktur på pepparn.
• Skala och hacka löken, fräs sedan löken i smör i en kastrull så den blir lätt gyllenbrun, tillsätt grädden och de hackade ansjovis filéerna.
• Koka upp lök, grädde och ansjovis filéerna innan du häller det över torsken.
• Sätt in formen i ugnen i ca 20 minuter.
• Servera med pressad potatis och broccoli. Lämplig dryck vatten eller öl.

ÖVRIGT

Smaklig spis! SVEN NILSSON HUSMANSKOSTENS VÄNNER

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x