med Tomat, Dill och Purjolök
INGREDIENSER
600 g torskfilé, färsk eller djupfryst (helst färsk)
12 skivade kokta potatis
4 msk dill
2 msk hackad persilja
2 skivade tomater
1 skivad purjolök
80 g smör
1 citron
Salt och vitpeppar
4 ark aluminiumfolie
SÅ HÄR GÖR DU
Sätt ugnen på 170 grader.
Fördela potatisen på aluminiomfolien, därefter tomaterna.
Salta och peppra fisken. Filéa citronen, d.v.s. skala bort skinnet från citronklyftorna.
Lägg torsken ovanpå tomaterna. Strö dill och persilja över, toppa med purjolök, citronfiléer och smörklickar. Förslut fiskpaketen ordenligt.
Stek i ugn i ca. 20 minuter.
ÖVRIGT
Torsk har anor mycket långt tillbaka och hör till de verkliga tungviktarna i den svenska mattraditionen. Torsk är dessutom gott och nyttigt. Det är svensk husmanskost när den är som bäst Nedan följer ett recept på en god, billig, snabblagad middagsrätt. Ingredienserna hittar Du i de flesta butiker och några större förkunskaper ska inte behövas.