Espresso – Din lokala tidning
Image default

Torsk i paket

med Tomat, Dill och Purjolök

Torsk i paket med tomat, dill och purjolök

Johnny Billinger Torsk i paket Torsk i paket Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

600 g torskfilé, färsk eller djupfryst (helst färsk)

12 skivade kokta potatis

4 msk dill

2 msk hackad persilja

2 skivade tomater

1 skivad purjolök

80 g smör

1 citron

Salt och vitpeppar

4 ark aluminiumfolie

SÅ HÄR GÖR DU

Sätt ugnen på 170 grader.

Fördela potatisen på aluminiomfolien, därefter tomaterna.

Salta och peppra fisken. Filéa citronen, d.v.s. skala bort skinnet från citronklyftorna.

Lägg torsken ovanpå tomaterna. Strö dill och persilja över, toppa med purjolök, citronfiléer och smörklickar. Förslut fiskpaketen ordenligt.

Stek i ugn i ca. 20 minuter.

ÖVRIGT

Torsk har anor mycket långt tillbaka och hör till de verkliga tungviktarna i den svenska mattraditionen. Torsk är dessutom gott och nyttigt. Det är svensk husmanskost när den är som bäst Nedan följer ett recept på en god, billig, snabblagad middagsrätt. Ingredienserna hittar Du i de flesta butiker och några större förkunskaper ska inte behövas.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x